Изборът на най-добър лаптоп

Съществуват стотици достъпни лаптопи на пазара днес. Така че как да започне съкращаване на алтернативите, за да изберете най-добрият няма да е трудно, ако проследите темата по долу? От евтини и забавни модели, до професионални и много скъпи, ще ви представим някои характеристики за най-добрите и начини да откриете перфектния модел лаптоп за вас.

За какво смятате да ползвате лаптоп? Възможно ли е да се вълнувате предимно от дизайн, който се справя с ежедневните дейности като търсене в интернет, текстообработка и фундаментални изображения. Може би искате мощен лаптоп, който е по-взискателен като филм за редактиране или ежедневните новини и спортни мачове.

Къде ще използвате вашия лаптоп? Има ли вероятност да търсите лаптоп, който ще остане у дома, както настолен компютър?

Какви модели лаптопи има за Вас?

Достъпен лаптоп – според разполагаемия бюджет, един евтин лаптоп е точното попадение за тези, които искат да завърши ежедневните задачи. Може би и чудесна отправна точка за онези, използващи компютър за първи път. Дизайнът е често един от компромисите, а преносимостта практичност.

Семеен лаптоп – както етикета подсказва, тези преносими компютри могат лесно да се грижат за цялото домакинство и не са най-мощни модели. Те със сигурност ще са отличен помощник при преминаване в режим онлайн, писане на домашните, за проверка на електронна поща, снимки и дори гледане на футболен мач онлайн. Средната ширина екрана предполага, че трябва да бъдат в състояние да доставят различни пространства сравнително бързо, въпреки че не са изложени на риск за прекалена мобилност.

Настолен компютър и заместител лаптоп: всички лаптопи, трябва да бъдат сравними с настолен компютър във връзка с мощност и атрибути, но и в по-гъвкав стил. Те трябвало да са в състояние да се справят с редактиране снимки, гледане на филм и някои допълнителни дейности останали от работното място.

Ултрапортативен лаптоп – мобилността е грижа за тези проекти, които са тънки и леки. Ултрапортативните преносими компютри може да не са вашия основен компютър или лаптоп, а лаптоп в допълнение, който да използвате, когато сте навън или в движение.

Мултимедиен лаптоп – ако възнамерявате да ползвате вашия лаптоп предимно като забавление – компютърни игри, гледане на филми, слушане на нова музика или модифициране на видео клипове – тогава мултимедийният лаптоп може да е подходящ за вас. Тези преносими компютри обикновено не са така портативни, тъй като ще предпочитате голям размер 15-инчов екран плюс. Техните различия за персонални компютри, като заместител на преносими компютри, могат да се свеждат до мощност, но все още не са най-добри за графични дейности.