Ремонт в детската стая – откъде да започнете

Ремонтът в детската стая е една много важна и отговорна работа. Тази необходимост възниква основно в два етапа – първият е когато младите родители очакват дете и вторият, когато детето става тийнейджър. И в двата случая трябва да се подходи с внимание и отговорност.

Мнозина не знаят откъде да започнат ремонта в детската стая. Ето, защо избрахме да се спрем на някои сюблимни моменти.

Дизайн на стаята на детето

Ако стаята е за едно дете, обърнете внимание на топлината в стая, както и на цялостното отопление в къщата. Ако няма нужда да поставяте допълнителни нагреватели, то насочете се към обзавеждане и подредба на мебелите.

Изборът на детско креватче, също трябва да е съобразен с възрастта на детето. И докато за тийнейджъра не е от голямо значение дали леглото е разположено до прозореца или до вратата, то за новороденото, разположението трябва да е на вътрешна стена.

Изберете цвета на всяка една мебел, както да си подхожда помежду си, така и да е в тон с интериора на стени, под, таван. Не залагайте на прекалено ярки или много наситени цветове. Това може само да провокира раздразнителност, както у бебето, така и у подрастващото дете. Изберете по-млечни или неутрални цветове.

Ако сте се насочили към тапети за стените, то по-добре е те да са класическите модели или монотонни. В този случай, перфектни са и боядисваните стени. Те са безопасни, позволяват на стаята да диша.

В края на краищата, не всеки има възможност често да прекроява и да прави ремонт, намерете универсално решение.

Избор на материали – когато става въпрос за безопасността на детето, не може да има компромиси. Следователно, трябва да изберете само безопасни материали за декорация на стени, таван и под. Идеалната ситуация става дума за корк. Това е материал, който се държат добре при всички обстоятелства, макар и да е траен и щадящ околната среда. Ако стените са покрити с акрилна боя на водна основа, те ще съхнат бързо и няма да привличат вредните примеси във въздух. Освен това, след боядисване, те образуват плътен слой, който има много добра пропускливост на въздуха.

За обзавеждането на пода, най-добре е д се спрете на дървено дюшеме или в краен случаи ламинат. Тук задължително е присъствието на килим. За детската стая не е добър вариант килимът да е от не от изкуствени материали.

При избора на мебели се насочете към вашия вкус и желания на детето, в случай, че то е в състояние да изказва лично мнение. Вашето дете трябва да подхожда с голям ентусиазъм и детска сериозност. Така със сигурност ще ви благодари за уютния кът, който сте му създали.