Toп туристически атракции в Германия

Разположена в сърцето на Европа, Германия поддържа най-мощната икономика на континента и е сред топ туристическите места определяни в Европа за разглеждане. Предлагаме ви три от тях, които наистина не са за изпускане:

Любек

Като един от най-големите балтийски пристанища в Германия. Любек се намира в най-северната част на страната, Шлезвиг-Холщайн. Основана през 1143, Любек служил в продължение на няколко века като столица седалището на Ханзата. Въпреки, че това е първият германски град, за да бъде бомбардиран и повреден по време на Втората световна война, Любек все още пази много от своята средновековна архитектура, което я прави популярна туристическа дестинация. Една разходка из тесните улички на предлага гледка към историческите забележителности като зашеметяваща катедралата, от 12-ти век, старите градски порти, на които Холстентор е най-известният.

Замъкът Хайделберг

С исторически съкровища наследени от средновековният Стари мост, замъка Хайделберг, Църквата на Светия Дух и Къщата на Свети Георги, не е чудно, че Хайделберг е популярна туристическа атракция. Главната улица в центъра на града е пълна с барове, ресторанти, музеи, художествени галерии, магазини и пазари, които продават халба, часовници с изскачаща кукувица и немски колбаси. Начало на най-стария университет в Германия, има дълга академична история Хайделберг може да бъде проследен по Философски, като живописна пътека, която често е посещавана от много ранните философи и професори.

Замъкът Нойшванщайн

Най-сниманата сграда в Германия е именно замъка Нойшванщайн. Той също е един от най-популярните туристически дестинации в Европа. Сгушен сред спиращи дъха красоти от Баварските Алпи близо до град Фусен, този приказен замък е послужил за вдъхновение на Спящата красота на Уолт Дисни. Построена през късната 1800 г., замъка Нойшванщайн никога не е бил създаван за целите на отбраната, като повечето замъци. Вместо това, този замък е създаден като нереален и за отстъпление от крал Лудвиг II на Бавария, който имал репутация да пребъдва мечти, вместо реалност.