Има ли токсини в състава на матрак

Научете повече за токсични видове матрак за по-здравословен дом.

Ако в пролетта планувате смяна на легло, шансовете да спите на токсични матрак се увеличават, ако не подходите с разбиране към покупката.

Обикновеният човек може да прекара 6-10 часа на ден в леглото, често се очаква, че производителите правят матраците безопасно или поне доброкачествени. Въпреки, че всъщност има широка гама от химически вещества и токсините, присъстващи в съвременните матраци, които могат да представляват значителни краткосрочни и дългосрочни рискове за здравето. Ето и някои съвети как да се избегнете покупката на токсични матрак.

Въпросът за токсичност не се ограничава до един определен вид легло. В другия край на спектъра, стоят матраци с мемори пяна в почти всички от тях се съдържат или нефтохимични продукти, вредни лепила, химически третирани тъкани, пестициди, химически забавители на горенето и още повече. Последните оттегляния на легла , включително и матраците, изработени за ясли на бебета, показаха колко опасна може да е тази страна с химикали. И все пак, това е само половината от историята като много потенциални токсини, които остават напълно легални за нас.

Ето, защо някой от доказалите се производителите, каквито са Тед матраци държат стриктно на всички високи изисквания отправени към техните продукти.

Съществуват значителни разлики между различните матраци, използваните материали, негорими такива, които се използват и за наслояване. Необходимо е да се разгледа всеки от тях, за да се разбере напълно токсичен ли е матрак и да научи значението за доброто и безопасно състояние на един матрак.

Хората, които страдат от дихателни проблеми, включително астма и алергии трябва да подходят с изключително внимание и да избягва вдишването на летливи органични съединения. Затова е добре да знаят и как да правят рутинно почистване. Подобни пари крият сериозен риск за здравето на възрастни и деца. С чисто нови матраци, обърнете внимание на тези и други характеристики и най-вече това, което подхожда за вашето здраве.