Естествени, синтетични или смесени латексови матраци

Латексовите матраци могат да бъдат естествени, синтетични или смесени. Смесената е комбинация от естествен и синтетичен латекс е произведена, чрез полимеризация на мономер, който е емулгиран като активни вещества. Синтетичен латекс има същите основни характеристики като естествен латекс.

Въз основа на данните, събрани от обратната връзка на клиента може да се заключим, че някои модели матраци, състоящи се изцяло от латекс удовлетворяват клиентите в 15-20% по-високи нива.

Латексовите матраци са по-способни да се справят с проблема на трайност и устойчивост на натиск, образуване на вдлъбнатини по формата на тялото от смесен латекс.

Не забравяйте, че някои производители / казват, че техните матраци са изработени от „естествена“ латекс, дори ако в действителност продуктът може да има само 30% естествен латекс в състава, а останалата част е изработена от синтетични материали.

Коравината на матраци от латекс

Различни модели на латексови матраци могат да имат различни нива на твърдост: средна до висока. Матрак, изработен от смесен материал и по специална технология обикновено е твърд.

Въпреки това, ниво на твърдост в един матрак 100% латекс може да се регулира благодарение на факта, че е възможно да бъдат отстранени няколко слоеве, които съставляват матрака.

Цената на пролетните и безпружини матраци

Цената на всеки модел се определя от дизайн, размер и форма, максимално допустимото натоварване, качествените характеристики на материалите, вида пълнеж и името на марката. Също така, под внимание се взема предвид броя за единица площ.

Цената на модели зависими от тези единици.

Къде да купя

Купете матрак на специализирани местата на директно от производителите, от официалните им сайтове, съответните отдели или магазини продукти за сън и здраве.

Специализираните изложбени зали разполагат с широка гама от продукти на дадена марка. Затова е по-добре първо да изберете марката на матрака и след това отидете на пазар. Можете да си купите матрак онлайн от уеб магазин.