Как да почистите ламиниран паркет – по-малко вода е най-добър

Почистването ламинат е изключително лесно. За да започнете, ще трябват 2 неща:

Най-добър микрофибър Моп

Най-добрият начин за почистване на ламиниран паркет е с микрофибърно въже.

Микрофибърната бърсалки се плъзга по пода и премахва мръсотия и косми от домашни любимци без усилие. Въртящата се глава може да обхване големи площи и трудно достъпни места под маси и столове. Те изискват по-малко вода, а това е полезно за поддържането на ламината, който не обича водата.

Почистване с подходящ препарат

Можете да си купите разтвор за почистване на ламиниран паркет директно от производителя. Основните инструкции са свързани с употребата на сух парцал с микрофибър въже или използвайте прахосмукачка за дървени подове, когато повърхността е замърсена с множество песъчинки и камъчета.

Когато сте готови, изплакнете с микрофибърна подложка и я сложете в пералнята за санитарно измиване

Не се препоръчва миене с много вода, защото ламинираният паркет е податлив на влага. Почистването на ламиниран паркет с меки материали или гъба ще отнеме повече време, т.к. използва много вода. Това ще провокира влагата да проникне и потъне в пукнатините, а след време да се появи лоша миризма и подуване.

Ако влагата прониква в сърцевината на борда ламинат това може да изкриви паркета с течение на времето. За да се избавите от това може да използвате подходящи масла.

При грижите за ламиниран паркет трябва да се следи и за попадане на някои специфични петна, които често са и по-упорити. Тогава задължително трябва да се спазват инструкциите на производителя по отстраняването им. Това може да бъде много изгодна сделка с вашия под.