Топ 10 митове за компютърните вируси

Едно от най-разочароващите неща за всеки собственик на компютър е зараза с вирус. Една от най-добрите начини да се избегне компютърен вирус е да инсталирате една добра антивирусна програма на компютъра и затова е важно, за да обнови антивирусна нова инфекции. Повече за ремонт на лаптопи разберете тук.

Друг начин да се избегне компютърен вирус е да се разбере мястото. Много хора имат грешна представа за това, как един компютър се заразява с вирус, така че ще опознаем топ 10 митове за компютърните вируси. Вижте и как да преодолеете такива с ремонт на смартфони.

  1. Сайтове с порно са най-вероятните места за сключване на „договор“ за Virus – Много хора смятат, че тези, които посещават порно сайтове са с по-висок риск от заразяване с компютърен вирус. Все пак, това не е вярно. Факт е, че повечето от тези сайтове има изобилие от финансови ресурси, за да бъдат в състояние да си позволят най-добрите мерки за сигурност. Вероятността да се заразите с вирус от личен уебсайт, сайт с нестопанска цел, сайт църква или порно сайт е една и съща.
  2. Не Инсталирайте антивирусна, която да възпрепятства даден тип логика. Много вируси работят във фонов режим, тихо крадат вашата ценна информация или повреда на лични файлове, така всичко става незабелязано.
  3. Съобщения за грешка означава автоматично – само защото получавате съобщения за грешка, това не означава непременно, че имате вирус. Много различни причини, вируси могат да причинят съобщения за грешки. Понякога една антивирусна сама може да бъде виновника зад съобщения за грешки. Ако не можете да разрешите проблема е най-добре да имате на сервиз с ИТ специалист.
  4. Mac потребители не могат да се заразят с вирусите – Това е напълно невярно. Mac потребителите могат и да получат компютърни вируси, толкова често, колкото потребителите на персонални компютри. Много Mac са заразен със зловреден софтуер и Mac-ове вече не се считат за „вирусно доказателство“ .
  5. Антивирусната е абсолютен успех – с антивирусна програма, инсталирана на вашия компютър, не сте в пълна безопасни. Вирусите се променят през цялото време, така че трябва да се запази програмата, която се обновява. Инсталирайте батерия за лаптопи най-добрите антивирусни софтуери и можете да намерите и актуализирате редовно, за да избегнете бъдещите проблеми.