Как да изберете правилния матрак за вашето легло

Ортопедичният матрак позволява на гръбначния стълб да остане прав. Необходимо е също така да се определи твърдостта на избрания продукт. Всички тези функции ще ви помогнат да се определите и реда, как да изберете матрак за легло, лесен за поддържане:

Пълнител за матраци:

Ватата се състои от най-добрите влакна. Нейните предимства са: ниска цена; естественост. За недостатъци могат да се характеризират: липса на ортопедичен ефект; абсорбция на влага и пот. Всичко това може да образува плесени.

Матрак с пълнеж от на кокосови влакна – той се използва главно за организиране на някои предимства, каквито са опазване на околната среда и здравина. Недостатък е повишената твърдост.

Латекс за пълнител – той може да е изкуствен и естествен. Последно по-безопасни и екологично чисти материали могат да издържат на високо налягане на човешкото тяло. Сред предимствата са: гарантиран комфорт; добра влага и трайност. Недостатък е високата цена на естествен материал, поради сложния производствен процес.

Друг вид пълнител – животинско съдържание. Това включва вълна от камила, конски косми, овча вълна. Предимствата са: опазване на околната среда; добра поглъщателна способност. Недостатъците са: възможност за развитие на алергия; ниска ортопедичност; бързо износване.

Има много видове матраци – като най-важно за хора с болки в гърба е такива да имат добри ортопедични характеристики. Матракът с гел е най-добрият вариант за съхранение на торса в триизмерна равнина. Гелът е в състояние да промени формата си в три направления под действието на тялото – „Нагоре-надолу“ , „ляво-дясно“ , „напред-назад“. При избора на продукти за легло е важно да се направи и консултация с производителя или с представителите й. Всичко това включва ще гарантира най-правилния избор и почти съвършенство по време на експлоатация на матрака.