Защо не трябва да се допускат мобилни телефони в училищата

Разрешаването на деца да използват мобилен телефон в училище е спорно тема, тъй като някои родители перфектно се съгласяват с децата, носещи устройството, докато други са срещу решението с двете ръце. Неприятният факт на възпитанието на децата е, че те прекарват повече време на закрито, отколкото навън. Преобладаващата част от тях държат на чата с приятелите си и това най-добре правят на мобилни телефони, вместо да излязат навън и да играят игри.

Защо трябва да има забрана за мобилни телефони в училище

Губите време с изпращане на текстови съобщения:

Вместо да се изучават в училище, децата могат да прекарват времето в текстови съобщения с приятели или да играят игри на смарт телефон. Това може да има отрицателно въздействие върху работата в клас, тъй като мобилният телефон е основен за разсейване за младия впечатлителен ум. Вижте тук за калъфи за телефони и защо трябва децата да използват такива.

  • Подобрение в академичните степени:

Според скорошно проучване в САЩ е установено, че веднага след като на децата е било забранено използването на телефон в училището, техните класове автоматично се подобрили. Всъщност, разликата е по-силно изразена за децата на 16-годишна възраст. Тя е възрастовата група, която е склонна да използват смартфони най-много.

  • Бум за уязвимите студенти:

Децата, които живеят под прага на бедността или с по-ниски класове са се възползвали много от забраната за смарт телефони. Те са склонни да изпадат в примамката на технологични джаджи и си губят времето в чата, гледане на видео и слушане на музика. Според проучването, децата са загубили един час всеки ден, за телефоните. Забраната ограничава вредния навик и може да повиши ефективността на студентите.

Пълна спиране на кибер тормоза:

Колко пъти сме виждали тийнейджъри да проявяват гняв и по-груб тон в Twitter и Facebook помежду си? Вероятно много пъти, забраната е от съществено значение, за да се предотврати отвличане на вниманието. Това ще помогне на учениците да се съсредоточат върху сесии за обучение в училище, вместо да гледате смарт телефон на всяка минута да изказват мненията за приятели.

Тормозът в реално време е по-лесен за улавяне, отколкото в кибер версия, където е трудно да се открие, че хората не знаят какво говорят децата.

Мнозинството от родителите подкрепят идеята за използване на мобилни телефони в училище, тъй като това е идеалният инструмент, да се обадят на децата си по време на извънредна ситуация. Въпреки че причината може да е водеща и за разсейване за децата, тъй на всяка минута за неуловими послания.

  • Радиационен риск:

Излагането на влиянието на мобилен телефон в ранна възраст ще изложи децата на радиация и може да причини рак. Изследователите все още не са открили връзка между болестта и използването на мобилни телефони, но предпазната мярка е по-добре, отколкото лечение в бъдеще.