Как да се съчетаете интериорни цветове като експерт

Не е нужно да си експерт, за да подбереш интериорни цветове като професионалист. Ето няколко стъпки, които да ви помогнат да направите най-добрите цветови схеми, които ще дадат на всяка стая в дома един добре обмислен поглед.

Стъпка 1 – да се настроим

Най-доброто място да се започне с интериорен дизайн не само в цвят или това, което виждате, а по-скоро това, което искате, за да чувствате нещата присърце. Ако мислите за атмосферата или настроението, което искате да се предаде с вашия интериорен дизайн, по-лесно е да се излезе с перфектната цветова схема. Едно помещение за отдих с удобни мебели и меко осветление или модерна кухня със силни линии и остри ъгли, може да се окаже вашата стихия. Вижте повече за услуги с хамал и Транспорт, товарни превози. Всяка друга фокусна точка ще бъде лесна, щом един път сте избоботили пространствата в дома.

Ако гледате залеза и това е вашата представа за небето, а в същото време искате стаята ви да изглежда точно по този начин, за да имат същия блясък, отидете на различни нюанси на топлите цветове като червени, жълти и портокалови. Може би плажът е предпочитаният от вас пейзаж, то тогава пресъздайте с леки кафяви, бежови, бели и различни нюанси на синьото.

Стъпка 2 – Правилото

Ако искате да научите за това как може да съответства интериорен цвят, използвайте правилото 60-30-10, което ви казва точно колко от всеки цвят да използвате. Вашият основен цвят трябва да се използва по 60 на стаята, на най-големите платна и стени. Вторият цвят във вашата цветова схема трябва да се използва при 30 на сто, на следващите най-малките части от вашия интериор план дизайн като килими, мебели и дори таван. Последният 10 процента от стаята си е запазен за акцент или аксесоар се използва за малки меки мебели. Може да комбинирате и с метален цвят, който да заеме 10 на сто цвят или да го използвате по един акцент на стена. Използвайте цвят при 60-30-10 нюанси в тази група.

Стъпка 3 – натурално вдъхновение

Понякога, след стъпки 1 и 2 все още не е достатъчно, за да ви помогне да изберете цветова схема за стаята си. Ако все още не сте сигурни за избор на цветове, насочете се към неутралните? Излезте и за вдъхновение на открито. Вземете някои основен цвят или изберете друг цвят, вдъхновен от пясък, пръст или кора. Лесно може да съчетавате цветове и да акцентирате, такива да съвпадат с тези земни тонове са листните зелени, синьо небе или дори цвета на любимото ви цвете. Опитайте на Изхвърляне на строителни отпадъци.

Стъпка 4 – исторически изследвания

Вглеждайки се в цветовите схеми от други епохи може да получите повече вдъхновение от някои цветови комбинации, които да се следват. Всяка епоха от викторианска да модернистични стилове на 60- имаше уникални цветови комбинации, използвани за мебели, дизайн на дома и мода. Погледнете в някои от тези исторически модели и може да се потърси перфектен цветова схема за стаята ви. Вижте повече за почистване на апартаменти.