Топ 5 съвета за безопасност онлайн

Все повечето хора в днешно време правят почти всичко онлайн. От срещи, запознанства и забавление, до пазаруване, работа, бизнес. С викинг може да развиете своето уеб присъствие безопасно и лесно.

А колкото ползи може да донесе виртуалното онлайн пространство, така и може да бъде опасно. Много други елиминират конкурентите си именно онлайн.

Един от лошите моменти е засаждане на вируса на компютъра на конкурент, или проникване в профила му. Сега въпросът е как да сте в безопасност, докато сърфирате в интернет. Ето и 5 съвета за безопасност онлайн.

  1. Използвайте антивирусна програма

Първото нещо, което може да ви дойде на ум, когато става въпрос за вида на безопасност онлайн е да се използва Анти-вирус. Има много видове добре познати и препоръчвани от експерти, когато става въпрос за борба с вируси. Такива може да намерите в интернет, или може и да поискате от техник, за да инсталирате най-подходящия. Вижте и друг адрес за фирмата.

  1. Използвайте Google Chrome

Следващото нещо, което може да се използва за безопасност онлайн, Google Chrome. Както всички знаем, това е най-популярни и много хора препоръчват този вид търсещ двигател. Една от причините е, че този софтуер може да ви помогне за повече безопасност онлайн. Това е така, защото има някои видове добавки или функции, които могат да защитят компютъра от вируси в интернет. Освен това, тази търсачка е известна като по-бърза от останалите.

  1. Избягвайте всякаква връзка или прикачен файл от непознати имейли

Може би сте чували за спам? Ами това е един от начините с прикачен файл от непознат имейл. Може да бъде много опасно. Ето защо трябва да бъдете сигурни, кога и кой изпраща нещо и това дали изобщо да го сваляте на компютъра си. Това е един от важните 5 съвета за безопасност онлайн.

  1. Стойте далеч от свободните неща

Един от маркетинговите начини, които досадно и под вид на спам попадат в електронната поща са информации за безплатни неща, промоции и т.н. Такива идват от сайтове, които се стремят по-неуместен начин да надвият над конкуренцията. Такива често подканят да кликнете върху им или да се регистрирате, а в същото време могат да ви хакнат. Винаги трябва да сте нащрек.

  1. Използвайте защитна стена

Друг съвет е да използвате защитна стена срещу вируси на вашия компютър. От лаптоп към компютър може дори да се разпространи вирусът и към самия профил, независимо дали това е вашата електронна поща или други социални медии. Така, че бъдете внимателни.