Защо избираме все повече преносими климатици

Днешните стайни климатици са тихи-операционни чудеса, удостоени с дизайн, който може да направи отлична работа на охлаждане в затворени пространства. Номерът при закупуване на нов климатик е да изберете модел, който е подходящ за стаята и ще се справи с работата изгодно, ефективно и надеждно.

В сравнение с други методи за отопление или охлаждане на цялата къща, прозоречният тип се откроява с портативност, малки размери и бърза работа. Тези модели са по-достъпни, за да работят, просто и могат да охладят не една или две стаи. Те са и най-разумният вариант, ако не притежавате собственост или не искате да похарчите големи пари за цяла климатична система по цялата къща.

Има много енергийно ефективни модели с редица функции, от дигитални термостати за дистанционни управления и променлива скорост на вентилатора.

Предимства на портативните климатици са много и се базират на реални данни. Оказва се, че много хора по света и в страни като щатите използват именно този вариант. Това е така, благодарение на няколко техни предимства, сред които са:

Поносимостта – малките модели струват по-малко в сравнение с останалите видове климатици. Голяма стая се обзавежда с климатици, с по-големи капацитети за охлаждане, които струват съответно по-скъпо. Ето, защо преди да се отправите на пазар за колонни климатици помислете за това, от което най-много ще имате нужда.

Ефективност – много единици имат променливи цифрови контроли, вместо простите високи и ниски настройки на по-ранните модели. Единиците с енергия спестяват комутатори и предоставят допълнителна помощ в намаляване разходите за комунални услуги.

Наличност – прозоречните и стайни климатици се продават в повечето магазини за подобрения в дома, както и в най-големите магазини и верига супермаркети, универсални магазини и са сред най-продаваните уреди за дома.

Лесни за инсталиране – повечето прозоречни климатици са оборудвани с комплекти за инсталиране и лесни за употреба. Свободно стоящи преносими климатика с минимална настройка и могат да се местят от стая в стая.

Нисък разход на електроенергия – въпреки, че някои изискват електрически подобрения, тези климатици имат сравнително малки разходи на мощ. Такива не се споделя с други големи уреди. По-големите AC единици изискват специален 120-волтова верига, най-големите модели се нуждаят от 230-волтова верига. Вземете тези електрическите нужди предвид, когато изберете модел.