6 съвета за ефективно рециклиране

Искате ли да допринесете за и намаляване количеството на отпадъците, които изпращаме всички на сметището? Тези малки стъпки ще направи голяма разлика! Ако ви трябва помощ, винаги може да потърсите професионална помощ в лицето на KOSTOVI.BG.

Много от нас правят поне минимума в рециклирането, а някои отиват малко по-нататък. За да се уверите, като голяма част от това, което изхвърляте се използва повторно, то помислете и каква част бутилки за минерална вода използвате. Дали се сещате да замените стъклена бутилка с пластмаса.

Ето ги и следващите 6 съвета за намаляване на количеството на отпадъците, които изпращаме в земята:

  1. Купувайте стъкло вместо пластмаса, където е възможно. Някои стъклени предмети могат да бъдат по-скъпи, но някои неща трябва да се променят, за да са полезни.
  2. Да не се купувате много опаковки от храни като детски бисквити. Можете да купите една опаковка, но в голяма кутия и сложи няколко плика за повторна употреба, когато е необходимо.
  3. Използвайте алуминиево фолио вместо обвивка.
  4. Печете торти и кифли в едни и същи опаковки многократно.
  5. Купувайте торби за многократна употреба, не само за да не се харчите всеки ден в магазина, но и за да намалите отпадъците в околната среда.
  6. Да се купи в насипно състояние. Това е чудесен начин за закупуване на хранителни продукти без опаковка.

Когато става въпрос за сортиране на отпадъците, кофата за боклук има 4 основни цвята, за които всеки трябва да знае.

Разберете повече и за извозване на отпадъци.