Как да режем клони на дървета и храсти

Съществуват и някои тактики, при които е добре засаждане на дървета или храсти, да стане по сортове, които виреят в условия като мястото, където живеете. Необходимо е да бъдат предприети мерки още от времето на засаждане на дърветата.

Тестване на почвата до голямото засаждане ще помогне да получите по-добра представа за това какви растения да изберете.

  • Резитба

Резитбата редовно може да помогне на растенията да остават здрави, тъй като тя помага и когато има болни и мъртви части. Подрязване на клони на дървета и храсти, допринася и за добрият им атрактивен външен вид. Резитбата също е добър начин за поддържане на пространство в безопасност от падащи клони и блокирани пътища. Ако ножицата за подрязване е почистена в белина или спирт, тя ще действа като дезинфектант и ще предпази болестта да се разпространи.

  • Правилните инструменти

Като подходящи инструменти за подрязване и оформяне са на първо място лозарските ножици подрязване ножици, ръчен триони, триони, а дори и верижни триони могат да бъдат необходими в зависимост от вида на дървета и храсти, които следва да се почистват. Всички лопатките трябва да са остри за ефективно и бързо рязане. Това ще предотврати повреди и ще помогне на съкращенията да се излекуват по-бързо. От фирма HAMAL.BG се предлагат услуги по рязане на клоните на дървета и храсти.

  • Култивиране и съвети

Първите две години са от решаващо значение за формирането на едно дърво и оттам времето, когато такова има най-голяма нужда от вода. Ако почвата не е особено плодородна, освен торове могат да бъдат добавени хранителни вещества. В зависимост от личните предпочитания можете да изберете или органични торове или редовните химични такива. Но умереността е ключът в използване на прекалено много тор. Това може да бъде вредно, вместо полезно. Азотът помага бързо за растеж на клоните, докато фосфорът е насочен към корените. Желязото може да помогне да освободи други хранителни вещества, които са от решаващо значение за растежа на дървото. Ранната пролет е идеално и историческо време, за да оплодят.