6 съвета за да направите вашия малка кухня видимо по-голяма

Всеки обича да има свободно пространство, за да се придвижва свободно в кухнята. Дори хората, които не го използват, често ще намерят за неудобно маневрата в тясна кухня. Усещането е сякаш сте слон в стъкларски магазин. А какво да кажем за тези, които обичат да готвят и да прекарват много от свободното си време в кухнята? Е, точно поради тази причина, тук са 6 полезни съвета, които да ви помогнат да направите всяка кухня да се чувства по-просторна, отколкото е.

Глътка въздух

Имате малка кухня, затова не е нужно много място за кухненски уреди, тенджери, тигани, сервизче и т.н. Имате няколко алтернативи. Едната е да почистите кухнята като изхвърлите всички стари уреди. Така че, когато проектирате новото обзавеждане за кухнята, да имате шкафове, сам колкото е необходимо. Но никой не го направите. Добавянето на повече само ще направи пространството да се чувства по-малко. Уверете се, че имате поне един свободен прозорец откъдето светлината влиза вътре.

Разчистете плотове

Знаете ли как всяка стая се чувства по-малка, когато е пълна с елементи, от които не се нуждаете? Е, същото важи тук. Вместо купища чинии и чаши навсякъде, сложете всичко в правилната стая. Научете повече за почистване на апартаменти.

Оставете пространство между шкафове

Отново, ако поставите шкафове навсякъде около стаята, ще се чувствате малко клаустрофобично. Виждайки стената между шкафовете ще остави илюзията за повече свободно пространство. Светлината също ще се отрази върху това и ще направи цялата стая да изглеждат по-голяма. Ако пък се нуждаете от изхвърляне на старо обзавеждане с извозване, потърсете kamion.bg.

Отворени шкафове

Вместо да се налага врати за всички шкафове защо не оставите един или два отворени шкафове? Или ако просто обновявате вашата кухня, оставете вратите на разстояние. Това е доста прост и лесен метод, вместо да развивате болтовете. Напълнете шкафове с чинии, вази, чаши, но все още остава малко място за задната стена да бъде видима. Ако не намирате този вид за защитен или не е вашият стил – стъклените врати също са класически вариант, който изглежда красив.

Изберете един или два цвята

Колкото повече цветове има вашата кухня, толкова по-претоварена ще изглежда. За вашата малка кухня изберете един или два цвята, които вървят добре заедно и се придържат към обзавеждането. Да не се получи червен хладилник, жълт килим, бял фурна, бежови плотове, сива мивка и др. Получихте ли главоболие само от четене на това? Точно. Придържайте се към това цвета да съответства на хладилника, фурната и шкафовете.

Нарисувай в светли цветове

Ние всички знаем, че по-тъмните цветове правят помещението по-малко. Ето защо е препоръчително за бани да бъдат в по-ярки цветове. Кухня в жълто, светло зелено, бежово или бяло и нищо от ярка цветова палитра се отразява, чрез светлината.

Всичко това може да е от голяма полза, а ако се цялостно почистване на апартамент с depo може да направите всичко.