Как да получим повишение

Един от важните въпроси, който вълнуват всеки работещ и решил да просперира млад човек е свързан с кариерното му израстване. Как в условия на криза, безработица и постоянни съкращения на работни места да поискаме заработеното и заслужено възнаграждение.

Ето и някои съвети, за това как да получите мечтаното повишение. Разгледайте и ценни идеи за подарък на шефа: https://www.office1.bg/GVFC+%D0%9F%D0%98%D0%A1%D0%90%D0%9B%D0%9A%D0%90+TAMITIO+%D0%A7%D0%95%D0%A0%D0%9D%D0%90+%D0%9F%D0%95%D0%A0%D0%9E+-+%D0%9C-c4650-a1005160002/.

Направете обективна самооценка „Как да получим повишение?“; „Да поискаме ли сами повишение?“: Тук много хора биха сметнали това за лошо възпитание или дори проявена наглост. Да поговорите с работодателя за вашето израстване в службата не е нито проява на неуважение, нито прекалена находчивост.

Преди обаче да пристъпите към такава крачка обмислете добре нещата. Преценете обективно собствените професионални качества – Важно е да сте наясно с вашите умения, опит, квалификация, образование.

Добре е и да сте информирани, какви заплати вземат ваши колеги на подобни длъжности. Сравнете вашите и техните възможности. Събраната информация ще е изключително ценна, в момента, когато се изправите в разговор с шефа си за желаното повишение. Така ще може да поискате реално, а не невъзможно увеличение на заплатата. В този случаи не забравяйте и, че в преговорите за повишение не бива да присъстват лични подбуди и интереси от подобно естество. Възнаграждението на работното място не бива да се представа като плод на лични причини. Разберете от какво има нужда всеки офис: http://xn--80akyk2b.xn--h1af0d.com/%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD/interesno/item/3634-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B8.html.

Друга добра тактика е като представите новия си проект пред точния човек. Тук говорим, както за колегите, така и шефовете. В този случаи обаче обмислете и подгответе всичко във вид, който ще е подходящ за представяне. Планирайте на кой етап ще представите новата си идея и не позволявайте тя да е недообмислена и в съвсем суров вид. Така рискувате не само да бъде отхвърлена, но и да изглеждате смешни и с нереални планове. Изберете компетентния шеф, на когото да представите проекта и от който ще може в бъдеще да извоювате повишението си.

На последно, но не и по значимост място ще поставим рискът – ако вие сте амбициозен, млад и уверен човек, който не се бои от падения, откази и приема спънките в живота, като малки препятствия, които го правят по-силен и сполучлив, то сега е момента да рискувате, дори това да е риск за работата ви. За смелите блъфа е един от вариантите за получаване на мечтаната позиция или по-висока заплата. Ако и вие сте от тях, напишете предизвестие за напускане и с него се явете при шефа си. Кажете, че сте получили покана за работа в друга компания, а предлаганата позиция е по-висока и по-платена от настоящата ви. Ако работодателят ви е оценил заслугите и качествата ви ще направи всичко по силите да ви задържи, предлагайки по-добра заплата и/или по-висока позиция. Не бързайте тогава да отказвате!