Как да помогнем на детето да научи таблицата

Рано или късно, на всяко дете в предучилищна възраст расте и при старта на училище, трябва да се справи с трудната задача – изучаването на таблиците за умножение.

За да направите това по-възможно и бързо, ето и как да помогнете като родители. Спрете се на подходящо училище като American English Academy, което да даде най-доброто от образованието за вашето дете. За целта проучете историята на учебното заведение, какви преподаватели работят там, какви предмети са с разширено изучаване и пр.

Методи и похвати за научаване на таблицата за умножение и деление:

Днес в интернет има много начини, по които ученикът се учи на Питагоровата таблица бързо. С тях може да играе на: игри; поезия; програма; карти; песни; видео и аудио. Благодарение на това разнообразие от методи, може да намерите индивидуален подход към всеки ученик, като изберете най-ефективната техника.

Нека да разгледаме основните техники и методи за изследване на Питагоровата таблица, а сред тях да изберете най-подходящия и ефективен начин за детето си. Преди обаче да се срещнат с таблицата на Питагор, децата трябва да имат представа за елементарните аритметични действия като събиране и изваждане. Благодарение на тази основа, ученикът по-лесно ще може да усвои принципите на таблицата за умножение и ще ги научи. Ако ученикът разбере по прост начин принцип, ще е в състояние да избегне трудностите и недоразуменията в бъдеще.

Как да помогнем на детето да научи таблицата .

Проучване на Питагоровата таблица под формата на игра:

Игра е един лесен начин да се научат не само знаците за умножение, но и за деление. Всички дейности се извършват по забавен начин и се помнят много по-добре. Ако детето се интересуват от това проучване, може да бъдете сигурни, че сте свършили половината работа. Една от най-популярните игри с таблет е да смята игра на карти. Същността на тази игра е, че ученикът случайно дърпа карта и вижда продукта без отговор. Ако може да даде правилния отговор, картата излиза извън играта. И ако отговорът не е верен, след това картата се връща в тестето може отново да се извади. Играта може да продължи толкова дълго, колкото всички карти се изчерпят, тоест, докато не се даде правилният отговор на всеки въпрос. Тази игра се нарича „симулатор“. Започнете да я играете с вашето дете-ученик стъпка по стъпка, в зависимост от това, което е научил. Затвърждавайки едни знания, постепенно добавяйте нови примери.

British school in Sofia