Как да почистим възглавници: синтетични и декоративни

Един ден може да откриете, че по възглавницата се появяват жълти странни петна и миризма. Каква бъркотия, може би си мислите. Дали всичката тази мръсотия е и върху мен?

… За съжаление, много хора не обръщат достатъчно внимание на възглавниците, а някои дори не осъзнават, че те могат да се перат.

Как се чистят възглавнички

На първо място се прави проверка на етикетите върху възглавниците. Ако пуснем възглавница в пералнята това може да я повреди.

Сложете две възглавници в барабана и изберете най-високата температура на водата. Добавете нормалното количество прах и за предпочитане гел за миене на дрехи, които не оставят ивици бял прах. За да не се сбият перата може в барабана на пералнята да поставите тенис топка, която да балансира правилното разпределение на перата.

Ако покритието на възглавницата е силно пожълтяло от пот, трябва да се накисне това в много гореща вода, като към конвенционален прах се добавят белина или сода. Можете да направи предварително цикъл на измиване с белина и след това да пуснете програма с нормален – гел за измиване. Когато става дума за хигиенизиране на матраци София, може да научите повече от доставчика при самата покупка.

Декоративните възглавнички

Как да измиете възглавниците за декорация по дивана. Повечето от тях могат просто да се почистят като се махнат калъфките им.

Ако капакът не е отстранена, възглавницата трябва да се измие напълно, имайте предвид, че рипсено кадифе и коприна, по-добре да се занесат на химическото чистене, както и други тъкани могат да бъдат изтрити. Има и специална пяна шампоан за почистване на тапицерия, която перфектно опресняване тъкани и премахва петната. Те могат да се използват за декоративни възглавници, но първо е желателно да се направи тест на незабележимо място с агента, за да не нанесе сериозни щети.

Много важна е хигиената за детски матраци и възглавници. Тя изисква изключително внимание и подбор на продукти.