Седмично организиране на рутинното почистване

Не може просто да организирате дома си веднъж и да кажете: „всичко е готово!“ Това е един непрекъснат процес. Домът е част от живота ни и изисква постоянно поддържане и организиране. Вижте и за професионално почистване на тавани и мазета в София.

Тук особено вярно е твърденето за непотребните вещи. Ако не правите редовна профилактика, непотребните вещи се натрупват, а след това става непоносимо.

Отделете малко време всеки ден и работата и в 15 минути вършете по няколко стъпки.

Разчистете и подредете кухнята, подгответе обеди, закуски, изчистете навсякъде. Това е време, за да организирате всички елементи и като цяло правете това, което трябва да се свърши.

Разчистете останалата част от вашата спалня в това число от килера до гардероба. Направете всичко елементарно и запомнете: когато организирате, винаги започвайте с помещенията за съхранение.

Започнете с антрето. Може би ще се наложи отново да подреждате чанти, аксесоари или електроника (смартфони, GPS системи и др.) Прекарайте петнадесет минути в организиране на непотребните вещи в това пространство.

Любимо място на всеки човек е  хола, затова той заслужава известно внимание. Това пространство се стреми да събере елементарно под формата на купчини стари списания, вестници и книги. Внимавай за електронна поща, който принадлежи на „ракетната“ площадка, дрехите, които принадлежат на килера или затруднената работа с помагалата за училище, която принадлежи на бюро или работното място.

Важно е да имате спокоен сън през почивните дни, особено ако ставате супер-рано през работната седмица. Разчистете спалнята, за да получите максимален комфорт.

В допълнение към непотребните вещи в гардероба отделете и 15 минути, да помислите в перспектива за седмицата: какво искате да се носите в понеделник за работа, кои ще са вашите фитнес дрехи и кое предстои да почиствате. Отделете време, докато планирате бъдещето си.

Заменете кърпи за ръце в банята и мокрото помещение. Разчистете, чекмеджета и под мивката. Изпразнете кошчето и изчистете пространствата елементарно.

Подредете всички чадъри, ключове и документи по местата им. Това ще направи понеделник сутринта ви по-организирана и вас самите по-мобилни.

Знаете тази рутинна работа ще ви помогне да организирате наистина своя дом и всичко останало да ви върви по-плавно.