Няколко съвета за правилната грижа по кожени мебели

Ако в дома имате много кожени мебели, трябва да знаете правилата за грижата по тях. Само така може да удължите живота им и да се радвате на вярната им служба и красота за дълго.

Това, което трябва да помните, че кожените мебели не харесват: топлина, директни слънчеви лъчи и обикновени перилни препарати. Ето защо в стаята е необходимо правилно да се подреждат тези мебели – да са покрити срещу слънчевите лъчи и батериите, както и далеч от отоплителни уреди. За да премахнете праха от този тип мебели, трябва да използвате парче меко сухо вещество. Прахът трябва да се избърше най-малко два пъти седмично. От време на време мебелите трябва да бъдат почиствани с прахосмукачка. Например, когато почиствате апартамента , не забравяйте за любимите си кожени дивани и фотьойли и ги вакуумирайте.

Когато ви трябва екип за изнасяне на мебели, потърсете в раздела изхвърляне на мебели от административни сгради:

  1. Ако върху повърхността на мебелите е изляла течност, не чакайте да изсъхне. Тя трябва да се избърше с кърпа, която абсорбира влагата. Не забравяйте, че използването на сушилня за мокрото място не е възможно.
  2. Петна от вино, различни лечебни тинктури и маркери се елиминират с алкохол, който трябва да се нанесе върху гъбата и да накисва петно. След това замърсената зона се обработва със стеронова гъба, която може да бъде закупена в магазина. Също така, за да премахнете такива петна, можете да използвате специални средства за премахване на петна.
  3. Мазни петна за този тип повърхност не са опасни, защото мазнините преминават през цялата повърхност и скоро изчезват. Тези петна могат да бъдат просто избърсвани със суха вълнена кърпа.

Освен това веднъж или два пъти годишно е необходимо да се предотврати стареенето на кожата. За целта достатъчно е повърхността да се обработва със специален агент.

След тези прости съвети как да се грижите за кожените мебели, лесно можете да се справите с всякакъв вид замърсяване. За да се грижите за кожата на всяка мебел, търсете правилните продукти за кожени мебели: специален шампоан, защитната вакса за премахване на петна и средства за възстановяване на цвета.

Ако не разполагате с време или не можете да се справят с евентуални замърсявания на кожата на мебели, то квалифицирани работници за почистване и дезинфекция от фирма ще могат да извършват всички услуги. Ако е необходимо, за транспортиране на мебели до депо за отпадъци, също може да разчитате. Те ще свършат работата и ще направят по-дълбоко почистване с използване на специално оборудване.

Всички тези препоръки и услуги се отнасят и за офис мебели.