Как да изберем кашмирен пуловер

Продажбите на топли вълнени неща от зимните колекции отново продължават. Това как да носите кашмирения пуловер засяга както вас, така и инвестицията, която сте направили.

Кашмирът не е напразно е смятан за най-добрият сред вълнените тъкани. Той е по-топъл, по-лек, по-силен и издръжлив от обикновената вълна, а на допир е мек като масло. Кашмирът е пенирано палто от планински кози, живеещи в северните райони. Вълната е рядка и скъпа, така че ако купувате кашмир за дамски пуловери, положете малко усилия, за да изберете най-доброто.

Съвети за грижа:

  • Съхранявайте кашмирените неща, сгънати на рафтовете, а не върху закачалката. Така те няма да се сгънат, разтегнат или да се обърнат навътре и да станат на топчета.
  • Кашмирът изисква изпиране в хладка вода и само на ръце. Не бива да съхне на простора, докато от него тече вода. По-добре е да се разположи на чиста кърпа или в специална мрежа.
  • 100% кашмир е твърде скъп, но на пазара има и много модели от смес. Понякога скъпата вълна присъства в ½ или 1/3 дори, а това какво сте купили ще проличи и по цената и по качеството, още на първите изпирания.
  • На докосване кашмиреният пуловер е пухкав. Ако в съставът му присъстват смеси, това ще проличи по топчетата, които не след дълго започва да образува.
  • Проверете прозрачността. Това може да стане лесно само с разглеждането му на светлината. Истинската материя не бива да е прозрачна. Ако през тъканта виждате дланта си, значи е твърде тънка и няма да издържи много време.

пуловери

  • Може да направите и тест за гладкост. За целта стиснете в дланта и опитайте да намачкате. Ако успеете, значи процентът кашмир не е достатъчен. Проверете и шевовете. Истинските и качествени дрехи имат специален шеф наподобяващ рибена кост. Имитиращият шеф е изпъкнал или вдълбан, но това го отличава от оригинала.