Лечение на белези от акне

Днес не само младите в тийнейджърска възраст страдат от акне. Това заболяване на кожата е често срещано при много и различни хора. Една от водещите причини за появата му е поликистозни яйчници. В случаите на такава диагноза се препоръчва лечение с противозачатъчни, които сами по себе си възпират функцията на женските полови органи.

Акне е проява на различни и множество фактори, както физически, така и психически, а най-лошото от него е, че често оставят белези по кожата, които карат всеки да страда за цял живот.

Предлагаме ви няколко изпитани метода за почистване на лице от акне, на които и вие може да се доверите, разбира се след консултация със специалист. Всеки от тях представлява по свое му модернизирана процедура, която предлага едни от най-качествените методи за справяне с белези от акне. Всеки от тях, задължително се прилага от професионалист в областта, а навременните мерки, намаляват риска от оставане на трайни белези от акне.

  1. Химически пилинг- неговата основна мисия е да намали броя на пустули и папули. Той се прилага успешно, както за изглаждане на неравностите по кожата, останали като белези от акне, така и за изсветляване на засегнатите участъци, които често се проявяват като тъмни петна. Медицината не дава 100% надежда за премахване на много дълбоки белези от акне. Сама по себе си терпията на кимическият пилинг е свързана с отнемане на не повече от 10 микрони. В тежки ситуации на белези от акне, често цифрата достига до 200 микрона. Това се равнява на 2 мм.
  2. Лазерни методи – тук в роля влиза лазерът. За предпочитане е аблативни лазери за фракциониране на акне. При този метод кожата се възстановява сравнително бързо, а отнемането на повърхностния пласт от кожата е до 100 микрона. Така се прави изравняване с останалата част от околната кожа. Често използвани са и инфрачрвените лазери. При тях обаче ефективността е само 30%, а минимума от терапии трябва да е 7.
  3. Микродермобразио – известни са с името „обеден пилинг“. Служат при изравняване на кожата, повредена от акне. С тях не могат да бъдат заличени много дълбоки белези, но помагат при заглаждане на тена, в резултат на нарушена пигментация по засегнатите участъци – по светли или по-тъмни. За лечение на белези от акне в по-голяма степен се използва някой от другите два подхода.