Как да почистите климатик след пясъчна буря

Ако живеете по Черноморието може да се случи да патите от пясъчна буря. Тя просто преминава, но оставя много пясъчни частици по външното тяло на климатика. Какво правите тогава?!

Всичката мръсотията и отломки от дворното място трябва да бъдат почиствани редовно.

Поддържането на климатика е ключът към изход от дългото горещо лято. Не само ще осигури чист въздух и работа на системата през целия дом, но също така може да спести до 30% от разходите за експлоатация и да удължите живота на вашия A / C единица климатици Мултисплит Daikin 3MXS68G.

За да си помогнете в поддържане на основите на вашия A / C система, вижте следните съвети, които да ви помогнат.

ПАЗЕТЕ ЧИСТ ВЪЗДУХА И ФИЛТРИТЕ

Като цяло, честотата на смяна на филтрите зависи от това колко често системата е работила. През лятото, трябва да перете филтъра на всеки 30 дни. Филтри тип плисе ще пречистват въздуха много по-добре, отколкото плоски филтри, а също и могат да продължат малко по-дълго, защото имат по-голяма площ в сравнение с типичните филтри. Плисе филтрите могат да струва повече, но са в състояние да уловят повече частици прах от въздуха.

ЧИСТИ БОБИНИ НА ЗАКРИТО

Поддържането на чистота в климатика означава още да се провери вътрешната намотка на всеки шест месеца. Тази намотка се намира в кутията на термопомпата или климатика и трябва да се почиства редовно. Ако решите да перете, не забравяйте да изключите електрическото захранване на системата, преди да отстраните всички прашни модул от климатика.

ВЪНШНОТО ТЯЛО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е ЗАЩИТЕНО

Външното тяло се нуждае от добър въздушен поток за оптимална работа и трябва да се поддържат чисто по всяко време. Кондензатора помагат при изхвърляне на горещия въздух навън. Тези бобини обикновено са на открито и са лесно-достъпни.

Винаги почиствайте бобините след пясъчна буря.