Какво трябва да знам, когато купуваме апартамент

Преди да станете щастлив собственик на нов апартамент, трябва да направите поредица от стъпки, които да доведат след себе си плодотворна работа в избора. Може да се каже, че това е и най-трудолюбивата фаза по пътя към спокоен живот.

Изненадващо, много не знаят някои от тънкостите и нюансите, които трябва се вземат под внимание в избора на жилище.

Определете за себе си, от какъв апартамент имате нужда: в нова къща или във вече построена сграда? Потърсете компетентното мнение на агенцията за недвижими имоти

Апартамент в нова сграда:

Тук главното предимство на апартамент в нова сграда е цената. За плюсовете на жилище в новата сграда могат да се припишат редица точки. Тя е удобно, модерно оформление, използва на най-новите строителни материали. Изгражда се съобразно нови технологии, като в същото време не създава проблеми с комуникациите. Нещо равносилно на луксозни имоти.

Единственият недостатък в закупуването на новопостроена къща е, че сте изложени на риск. Докато строителството е в ход, имате възможност да купите само право на собственост, а наред с това за поне една година трябва да помислите къде другаде да живеете.

Апартамент под наем:

Ако видите, че цената е подценена, не поемайте рискове, а откажете сделката. Често самите строители се втурват да се отърват от апартаментите в новата къща, което показва несигурността на компанията.

Внимателно проучете документите на фирмата, които извършват строителството на избрания обект. Обърнете внимание на статута и разрешението за работа.

Вторичен пазар на жилища:

Апартаментите в нови сгради се продават много, но обемът на продажбите е доминиран от вторичния пазар на жилища.

Основните предимства в покупката на апартаментите на вторичния пазар на жилища включват възможността веднага да влезете в нов дом. Не е нужно да харчите много пари за козметични ремонти. Дори ако апартаментът на вторичния пазар се нуждае от добър ремонт, ще похарчите по-малко пари и време, за да приведете имота в ред.

Минусите включват влошаване на комуникациите; стареене на къщата; появата на пукнатини. Също така, апартаментът в стара сграда може да има история и не винаги тя е добра.

Разгледайте агенцията за недвижими имоти: сайта на агенцията.
Предвидете всичко това, за да не останете разочаровани в последствие!