Бързи кредити – какво трябва да знаеш

Думите „бърз кредит“ обикновено звучат сложно и не на всеки са напълно известни. Много от тези сделки са със скрити уловки и така или иначе, в един идеален свят, всички бихме искали живот в рамките на възможностите си, без да харчим пари, които не са наши и с които не разполагаме.

Бързият кредит ще ви помогне да получите финанси и контрол на дългове и финансова стабилност до минути време. Преди обаче да сте помислили, че всички кредити са само нещо, което може да ви завлече по-дълбоко в тинята, нека от Минизаем, ви разкажем в детайли за тях:

Овърдрафт – много разплащателни сметки вече имат значителен 0% лихва, включен в пакета. Колко можете да вземете на заем, зависи от профила и първите 12 месеца. Понякога обаче един кредит може да зависи от кредитния рейтинг към момента.

Колко време е кредита може да е безлихвен – това отново, зависи от сметката, заемане чрез овърдрафт 0%, но тя определено не е решение за дългосрочно кредитиране. Освен ако не сте студент, по-голямата част от текущите сметки само ще ви позволят да имате безлихвен овърдрафт за първата година.

За какво да внимавате – много важно е да не надвишите лимита. Това ще ви бутнете в един „неразрешен“ овърдрафт. Другият основен начин за получаване на пълна „свободна“ по заема е да се вземете кредитна карта, която предлага 0% лихва за всички нови покупки.

Колко мога да взема – с кредитна карта обикновено ще имате максималната сума на кредитен лимит, но всичко в крайна сметка зависи от обстоятелствата и политиката на кредитната институция. Вижте за една доказана такава онлайн на адрес: https://www.minizaem.bg.

Има ли уловките по бързи кредити:

Това, за което трябва най-много да внимавате е срока на погасяване и точността в плащане на задълженият. Пресрочвания, системни закъснения и неспазване на срокове могат да ви донесат глоби. Цените на такива обикновено са между 15-20% – но има много ужасяващи истории за хора, на които се начисляват и 30% ГПР или дори повече! За да не се стигне до такива моменти, бъдете абсолютно сигурни, че правите (най-малко) минимални плащания всеки месец. В противен случай, може да се окажете в не много изгодна за вас позиция.