Дамската чанта – многофункционален аксесоар за всеки повод

В съвременния свят не можем да си представим истинска дама без чанта или раница. Това не е възможно без този аксесоар. На каквато и възраст да е една  жена, където и да се намира, винаги я придружава дамската чанта: на работа, по време на пазаруване, на парти.

Прилагайки този елемент към арсенала от гардероба вие ще сте винаги добре изглеждаща и подготвена.

Дамските чанти са необходими:

– за работа;

– за всеки ден;

– за вечерни събития;

– на плажа;

– на разходка;

– за покупки;

– за пътуване.

Ето защо, преди да купите, трябва да определите, с каква цел е необходима чантата. Тогава няма да има проблеми при избора на размер, цвят и външен вид. На пазара за дамски аксесоари се предлагат много видове: големи и малки; широки и тесни; висока и средна чанта; тъмни и светли, с дълга дръжка или къса. Може да изброяваме до безкрайност.

Дамска чанта за работа

Работата винаги се подпомага съхранението на правилните неща, които винаги са на разположение. Чантата не е изключение. Целта й е да съответства на позицията и спецификата на работата.

Ако една жена се занимава с документи, то чантата й трябва да е много практична. Според размерите, дамската чанта се избира като папка с документи. Плюс е козметична чанта, придружена от бизнес бележник. Също така чанта, която има отделение за малък лаптоп. Основното удобство тук е, че документите няма да се намачкат и лесно могат да бъдат намерени в точното време.

За бизнеса е важно подбора на бизнес дамска чанта. Такава често е изработена от естествена кожа, добре позната марка. Тези показатели говорят за успешен човек, опитен в качествата и прецизността..

Работната чанта трябва да бъде стриктна, като бизнес портфолио и да отива с притежателката си.

  • Всекидневна дамска чанта

Това са модели с разнообразни отделения и джобове. Те са големи дамски чанти или средно големи, в които да поставите всичко на мястото му.

Тези чанти са много интересно и стилистично решение. Цветната комбинация съчетава едновременно няколко цвята и текстурата на кожата. Тези модели са универсални и функционални, затова са подходящи за всяка жена.

Когато купувате чанта, трябва да обърнете внимание на качеството на изработката.

  • Вечерна дамска чанта

С красивата вечерна екипировка, когато трябва да отидете с приятели на парти или на банкет, в театър или в ресторант – добрата дамска чанта няма да ви изневери. Тази малка чанта не е асистент във всякакви ситуации. В нея може да поместите важния грим и необходимия телефон. Тя се комбинира с рокля и подчертава образа. Производство на такива чанти е от различни материали, дори от кожа. Широкият избор и цветово решение дава възможност за закупуване на правилния модел.

  • Плажна чанта

На плажа ще се нуждаете от плажна чанта. Може би най-ярките цветовете мотиви са основното нещо – оригиналност. Специална якост и висока цена не се изискват, подходяща е и не е пропускливата. Сега модните чанти, изненадват и с прозрачността си. Формите на тези продукти са различни. Може да се затвори с цип, капаче или само да се преплати. Тези чанти имат дълги дръжки. Предлагат се в различни видове: тесни, широки, плетени с пайети. Основната им роля е да поместят всичко необходимо.

  • Чанти за пазаруване

Екскурзия или разходка не са удобни, когато ръцете са заети. Има решение – чантичката прикрепена към талията. Много практично и удобно решение. Да го поправя не е трудно. Регулируемата лента лесно прилепва към корема и ръцете не са заети. Тя трябва да съдържа най-необходимите неща. Ако не искате такъв модел, може да вземете чанта с дълга каишка, която се носи напряко през рамо от едното към таза на другата страна.

Други модели чанти за пазаруване са големите с колелца. Те имат големия потенциал да поместят всички покупки и са създадени да удържат на тежко.

Често имат метален корпус, практичен и лесен за употреба; здрава, водоустойчива тъкан. Интересно дизайнерско решение. Моделите са привлекателни, светли и стилни, с удобни джобове с цип. Лесни са за почистване и съхранение.

  • Пътни чанти

Ако имате нужда от чанта за пътуване, най-добре е да изберете модел за път. Той е много просторен, голям по размер. Може да вземете раница, която е практична и мултифункционална. Тя ще освободи ръцете ви на дълги разстояния, като винаги ще е до вас с най-необходимото.

Ако пък вземете торба – трансформатор, може да увеличите или намалите размера й, според нуждите си. Дръжката е достатъчно дебела, здрава и надеждна. Колелцата може да са от силикон, тъй като са здрави, почти не се износват и не създават шум при шофиране.