Тайните на бъдещето скрити в часовниковите стрелки

часовниковите стрелки

От древни времена хората са се отнасяли към часовника със суеверен трепет. Има много мистични и загадъчни истории за хронометрите, които водят до нещастие, предсказват смъртта, необяснимото, в определени ситуации.

Може би те са свързани с други измерения? Нека се обърнем към хрониките на необичайни феномени.

В навечерието на 4-ти Декември 1887 жител на Пенсилвания, Джордж Фрай, като си гледа часовника, който принадлежал на брат му Гедеон, установил, че са спрели, преди няколко минути. Стрелите замръзнали в 21.45 часа. Джордж опитал да ги преведе, но в последствие изведнъж започнали да излъчват странна светлина … На другата сутрин Фрай получи телеграма, съобщаваща за смъртта на брат си. По-късно, от писмото, той научи, че смъртта е дошла точно в 21.45 часа!

Съдията Джери Уилсън от Вашингтон веднъж се събудил в средата на нощта, когато старият часовник, който му бил даден от близък приятел, спрял да тиктака. Поглеждайки към циферблата, видял, че стрелките са на 2.10. На следващата сутрин пристигнала новината, че един приятел, който му този часовник на Уилсън, умрял в началото на нощта.

Обратното се случи през 1944 г. с фермер от Мисури. В къщата имало часовници, наследени от дядо му, които в продължение на няколко години били повредени … 29 ноември, часовникът изведнъж спира. Няколко дни по-късно е получено известие за смъртта на сина на Бен, който по това време се биел на фронта.

В историята е записан и разказа от медицинската сестра Оксана Балинская, която по едно време работела за либийския лидер Муамар Кадафи. Оказало се, че Кадафи има навика да дава на всички работници часовник с портрета си. Не пропуснал да даде и на Оксана … Връщайки се в Украйна, тя дава на братовчед си часовника. След разговор със сестра си по телефона тя изведнъж, че часовникът току-що е спрял. Часът приблизително бил 11.15. Оксана предложила, че е батерията. В края на краищата, часовникът бил вече три години … Но усетила известна тревога. На същия ден в новините съобщили за убийството на Кадафи … Той умрял точно по времето, когато часовниците спрели.

Говори се, че френският граф Никола d’Shatelele собственост на „Swiss“ е ръчна изработка часовник. Корпусът и веригата на хронометър са направени от розово злато, бяло злато, стъкло – от планински кристал, циферблата е украсена с диаманти, но вместо номера по него са изписани знаците на зодиака … Часовникът е направен по поръчка на съпругата на графа, който плащал за тях на бижутер безусловна сума, равна на стойността на малък имот. Те работели невероятно точно.

Скоро след като часовникът бил заменен за къщата, съпругата на графа починала. Една седмица преди това Ърл забелязал, че швейцарският часовник имал драскотина. След погребението отново се върнал в d’Chatellet и не отдал значение на това …

Щом графът отишъл да ловува, конят се подхлъзнал и издъхнал, Николас се хванал на клон, паднал и счупи крак. Извадил часовника от джоба си и откри, че има нови драскотини.

Оттогава графът започнал да забелязва, че веднага щом се появи някакъв проблем, се появи още една пукнатина … И малко преди някой от роднините да умре, часовникът спирал. В крайна сметка Д’Хателлет се побъркал. Той продал всичките си вещи и тръгнал на поклонение. Десет години по-късно графът на Ърл купил часовника от Маркиз дьо Бра. Той струвал само пет песа и бил покрити с кал и сажди, а корпусът в пукнатини …

След две години маркизът убил родителите и съпругата си. В същото време часовникът спрял една седмица преди смъртта. Започнали да се носят слухове, че те не само предсказват смъртта и нещастието, но „озвучават“. Никой не искал да си купи часовник и Маркизът решил да се отърве от тях, хвърляйки ги в морето.

часовник

Според легендата, повече един век, часовник е намерен в пясъка на дъното на Средиземно море, от търсач на перли. Сега те са в музея. Между другото, часовникът продължава да показва точното време …

Научете и за някои послания от музиката предавани през вековете: http://www.interpolezno.com/poslaniya-ot-muzikata.