5 идеи да обновите бюрото в офиса

Както се казва в една стара, мъдра българска приказка: „По дрехите посрещат, по ума изпращат“, така това правило важи и за работното място.

Ако ви трябват насоки по темата „как да превърнем работното място и бюрото в наш съюзник, а не във враг“, то предлагаме ви да последвате, нашите идеи, насоки и препоръки.

Всички те са заимствани от личен, професионален опит и компетентното мнение на психолози.

Ако пък се нуждаете от цени за изнасяне на стари вещи, то свържете се със Stancya.com.

  1. Вдъхновяващи цитати и реплики на известни хора – допълнителната мотивация е добра, но в умерена доза. Ако затрупате работния кът с много фрази и закачливи изречения, то може да събудите мнение за несериозна личност.
  2. Покажете, че това е вашето работно място – не прекалявайте с личните вещи, но и не оставяйте работното бюро без нито една такава. Много хора биха разтълкували липсата на лична вещ, като повод да не се задържите дълго на това място.
  3. Семейни снимки – една красива рамка с чудна снимка на любимите ви хора, говори за вас като за човек с висока ценностна система. Не прекалявайте обаче с бройката и не превръщайте офис бюрото си във фотогалерия.
  4. Лекарствата по бюрото – дори да приемате медикаменти, независимо от причината, не ги дръжте на показ и не ги приемайте пред околните. Приемете това за „личен момент“ и ги употребявайте като „тоалет“, без другите да разбират.
  5. Цветя в офиса – често в офиси и кабинети има саксийни цветя. Те разведряват значително обстановката и говорят добре за служителя. Ако обаче нямате време или нужния опит да се грижите за цветята, по-добре на ги дръжте изсъхнали и занемарени там.
  6. Поканите не на бюрото – работното място не е за представяне на социалният ви живот. Затова е и неуместно на него да държите покана за предстояща сватба, та дори да е на колежката ви.
  7. Работния план – това е едно от нещата, което трябва да е на видно място, но не и каталозите за пазаруване, рекламни брошури свързани с личните ви интереси и извън служебните ангажименти. Покажете, на всички, че работното ви време е изцяло ангажирано със задълженията в службата.
  8. Чаша кафе на бюрото – оставяне на чашка кафе за 15-30 минути, сутрин преди старта на деня, върху бюрото не е проблем. Проблемът настъпва, когато тя се задържи до обяд там и вече половината колеги, включително ръководството я забелязват. Това говори за неорганизирана личност или такава, която не се справя с отговорностите си.