Оценете нещата – изхвърлете всички ненужни

изхвърлете ненужното

Струва си да започнете пролетно почистване в апартамент, като се отървете от боклука. Тук от izvozva.bg ни дават някои ценни съвети.

Изхвърлете всички ненужни защото през зимата може да се натрупа много. Изберете стая и подредете всички неща, които не са ползвани от дълго време: изхвърлете, раздайте или оставете.

Нека да видим, от какво си струва да се отървем без много съжаление:

Първо, счупените неща трябва да отидат в кошчето;

Елементи, които ви дразнят или са негативни спомени, свързани с тях;

Продукти и козметични продукти, които са с изтекъл срок на годност;

Стари списания, вестници, миналогодишни календари;

Може да се отървете от ненужния декор;

Нещата, които не сте носили или използвали дълго време. Това могат да бъдат малки или необичани дрехи, ненужни подаръци, стари играчки, кутии. Като цяло, изпратете ги на сметището. За целта от полза ще са ви услугите: http://www.izvozva.bg.

Изхвърлете всичко, което отдавна се съхранява с бележката „Може би“, „Някой ден“. Направете тази стъпка бързо и без много мислене.

В основата на реда са правилно съхранените неща.

След като сте решили какво трябва да се изхвърли и какво остава, трябва правилно да разпределяте необходимите неща в ежедневието. За да направите това, следвайте тези съвети за почистване на апартамента:

Не позволявайте хаоса, да настане във всяко място. Изпълнете, следното правило: използвайте това нещо – поставете го обратно на мястото му. С този подход редът винаги ще властва в апартамента и неговото ръководство ще отнеме по-малко време;

Съхранявайте нещата в категории, които сами избирате. Няма конкретни препоръки. Най-често нещата се групират по метод или място на употреба, цвят, материал и т.н .;

Направете съхранението на нещата видимо. Използвайте прозрачни контейнери, знак или маркирайте с непрозрачни снимки. Този метод ще ви помогне бързо да намерите необходимите неща;

Не оставяйте помещението с ненужни кутии. Не купувайте системи за съхранение предварително;

Сложете нещата, които най-често използвате по-близо, рядко употребяваните – далеч.

С тези елементарни стъпки, значително ще подобрите реда в дома си. Опитайте, сами ще се изненадате от организацията.