Защо строителните отпадъци да отидат на депо

Защо строителните отпадъци да отидат на депо

Отпадъците в условията на съществуващо строителство се появяват всеки ден, а ако не се отстраняват, има редица заплахи. Създават се неблагоприятни условия за работа на машини и механизми. За самите строители ежедневното почистване на строителните отпадъци означава да се отделя време от основната им работа. Да не говорим, че това изисква специални разрешителни. Ето защо строителните фирми вече са оценили ползите от привличането на специализирани фирми за работа по събиране и транспортиране на отпадъци.

Фирма „Kamion.bg”предлага услуги по почистване на строителна площадка и износ на строителни отпадъци. Има разрешителни и лицензи за износ, установени от местни общински организации. Фирмата разполага с необходимото специално оборудване за това – камиони за боклук, специални бункери и контейнери, оборудвани транспортни и подемни механизми.

Фирмата предлага и почистване на мазета и тавани, почистване на дворове или жилищни терени.

При премахването на строителните отпадъци има проблем с избора на място за съхранение. Изхвърлянето на отпадъци в купчина отдавна е история за хора, които могат разчитат на пари. Истината, обаче е факта, че сметището на големи по размер отпадъци заема много място, разваля външния вид обекта и има тенденция да се разпада, да се носи от вятъра. Така изхвърлено директно на боклука на сметището не е много рентабилно. Ако се използва друга кола, а не самосвал, тогава отпадъците трябва да бъдат разтоварени. Премахването на строителните отпадъци от неразрешени превозни средства не е ефективно, скъпо, неудобно и изпълнено с финансови последици, ако излезе на пътя.

Следователно най-печеливш и удобен начин за събиране и транспортиране на строителни отпадъци е с контейнерите за боклук. Контейнерните се различават от обикновените камиони за отпадъци с наличието на сменяем контейнер, който се монтира на шасито на специално превозно средство (ЗИЛ, КАМАЗ, МАЗ и др.). Такива контейнерни кораби ще донесат празен контейнер до строителната площадка, а напълнената ще бъде отведена на специално депо. Докато се пълни празният бункер, контейнерният кораб ще направи още два или три курса. Ако обемът на боклука е малък, тогава контейнерът е на мястото необходимо време за запълване и се изнася по специално изготвен график на износа.

Фирма „kamion.bg” предлагат на клиентите си под наем контейнери за строителни отпадъци. Те са изработени от метал или пластмаса, в зависимост от вида и количеството на контейнерите за събиране на боклук от 8, 20, 27 кубическите метри.

Много проблеми с боклука се срещат по време на строителство или ремонт. Възниква въпросът, какво да правим с огромно количество различни отпадъци.

Това са фрагменти от бетон, счупени тухли, износени плочки, стари дограма и врати, ненужни мебели и др. Справянето с това е проблематично. Не е нужно да изхвърляте строителни отпадъци в кофа за боклук, няма да изгорите и не е лесно да закарате на сметище, защото това изисква разрешение от властите. Според подаденото заявление в двора, където се извършва работа и се очаква голямо количество отпадъци, се поставя контейнер с необходимия обем. Когато е попълнен, отново по искане на клиента, той се изнася.

С избора на фирма, която има пропуски за пътуване из града, опитни шофьори това ще стане на време. Фирмата работи, както с физически и юридически лица, така и с промишлени предприятия. Всеки клиент персоналът на дружеството се третира с дължимата грижа и уважение. Клиентът може да е сигурен, че след сключване на договор с фирма, строителните отпадъци ще бъдат отстранени своевременно и безпроблемно, без замърсяване на околната среда и с най-ниски финансови разходи.