Почистване на петна по стари мебели

Почистване на петна по стари мебели

Всеки домакин се е сблъсквал с проблемни петна от всякакъв характер. Мазни, избледнели, скъсани, замазани петна имат почти всички стари мебели. И тук се появява въпроса, как да се справяме с тях? Дали да организираме изхвърляне с Хамали за почистване на мазета и тавани в София или да опитаме да почистим? Така, както може да се върне живота на дрехи, покривки, обувки, така може и на мебели. Ето, как става:

 1. Надрасканата лачена кожа може да реставрирате като изтриете с тампон памук и вазелин.
 2. Надрасканите петна кожа, може да обновите с овлажнител. Може да използвате боя за обувки. За целта натрийте с мека кърпа и лосион за тяло. По този начин може да върнете към нов живот.
 3. За да върнете живота на мебели от плат, сипете щипка сода за хляб. Това помага и за премахване на миризма от пот.
 4. Лачените мебели и декорации може да гланцирате и да направите като нови, ако почистите повърхността с препарата за стъкла.
 5. Петната от червено вино се отстранят с бяло вино. За целта накиснете с бяло вино за няколко минути, преди самото измиване.
 6. Мазни петна може да премахнете с препарата за почистване на печка. Преди това, обаче направете тест за поносимост на материята.
 7. Ако дамаската е прекалено фина и рискува отпускане на бримки, заздравете я с лака за нокти. Така ще парирате разпространението на бримка.
 8. Ако мебелите имат калъфи с цип, понякога такива заяждат. При заседнал или заяждащ цип, използвайте сапун или тампон памук, напоен с вазелин.
 9. Цветни елементи по дамаски на мека мебел може да почистите лесно с амониев карбонат и хладка вода.
 10. Петната от плодове и напитки по тъканите се отстраняват с прясно мляко.
 11. Най-неприятни са мазните метна. Тях може да премахнете с бензин. За целта поставете филтърна хартия на петното и с гореща ютия минете отгоре. Преди да започнете процедурата, проверете, колко устойчива е материята на бензин. В случай, че боята е лесно отстранима, опитайте само със стара коричка хляб натрита върху петното.

Хамал.Бг ви приветства с успешно отстраняване на всякакви петна, а ако това не се случи, винаги може да разчитате на тях!