Ретро кухня – съвети на чистота.com за проектиране

Ретро стил … в кухнята? Защо не. Ретро е стар стил, който привлича все повече и повече модерни хора. Защо? Всичко се обяснява съвсем просто: по-голямата част от ретро ерата се свързва с детството, топлината и безгрижието. Това е времето, когато нямаше проблеми, а любящите родители се грижеха за децата. Човек расте, а нещата от детството, макар и не още антики, остават обекти с голяма стойност.

Ретро мебелите са мебели с душа

Ако планирате кухня в ретро стил няма да е трудно. Може да стартирате с пакетни цени за почистване на таван в София.

На пазара има много готови „антични“ мебели, от които може да направите желания интериор. Ако ретро стилът не е ключът към общия модерен стил, но искате да усетите моментите от последните години, някои декоративни елементи ще помогнат за съживяване на дизайна и ще помогнат да се потопите в атмосферата на онова време. Ретро включва използването на специфична палитра от цветове. През годините тези или други нюанси са били много популярни. До 40-те години актуално е било тъмночервено, наситено зелено и синьо, от 50-ти – ярко жълто, зелено и аква; 60-те години са на златната ера. Тогава преобладавали ярки, крещящи цветове с абстракции и точки.

В ретро-кухнята може не само да се насладите на времето със семейството си на обща закуска, обяд или вечеря. Такава кухня ще се превърне в място за приятен престой с любимата ви книга. За творческите хора подобна среда ще допринесе за вдъхновение. Готвенето в ретро стил кухня ще бъде приятно изживяване, което със сигурност ще повлияе на вкуса на любимите ви ястия. Ако сте зает човек и не се обременявате с готвене, когато се прибирате от работа, може да седнете в уютна кухня, където дори най-простата вечеря ще бъде изпълнена с домашна топлина.

Ретро е нещо очарователно, даващо мир и сигурност. Дори някои детайли могат да създадат тази мощна енергия. В края на краищата, кухнята не е само мебели. Това са стени, под и таван; ъгли, където може да поставите стилизирана лампа или антикварна лампа и да създадете своя уютен ъгъл, в които да седнете с чаша кафе и вестник. Не забравяйте, че ретро аксесоарите могат да украсят свободно място и имат силно влияние. Повече за това от къде да започнете реформите във своя дом, вижте на адрес: чистота.com.