HI-TECH: Високи технологии в интериора

Желанието да създадете комфорт и уют в собствения си дом е разбираемо желание за всеки човек. За да постигнете желания резултат, трябва да изучавате списания, да посещавате специализирани сайтове, да потърсите помощ от дизайнери. Преди да отидете в магазина за покупката на мебели, трябва да определите стилистичното решение и то да е вашият бъдещ интериор. Тук от полза може да са ви Хамал.Бг.

Класика и барок, кънтри и строг минимализъм, модерен и арт деко – тези и много други стилове неизменно намират привърженици.

В момента едно от най-популярните стилни решения е високотехнологичното. Основната му идея е нито едно излишно нещо! Преведено от английски, думата хай-тек означава „високи технологии“. Описаната стилова насока възниква през 1970-1980-те години. Отличителни черти на високотехнологичния стил са многофункционалността, както и изобилието от метални, пластмасови, стъклени и дори бетонни елементи. Освен това може да се отбележи използването на модерни технологии и доминирането на прави линии.

Високотехнологичният стил е „наследникът“ на минималистичната естетика и конструктивизма. Такъв интериор е пощаден от ненужни декоративни елементи. При направата им по правило се използват евтини стъклени маси, дивани, скринове и др. Задължително е обаче всеки мебелен елемент да е плод на технологичния прогрес. Може дори да купите такива кухни в насипно състояние, тъй като те не трябва да бъдат изключителни.

Ако говорим за цветовите схеми на интериора във високотехнологичния стил, тогава те се различават по някакъв аванс. По правило това е хармонична комбинация от бели, черни и сиви цветове. Също така е важно помещенията да имат, колкото е възможно повече празно пространство и вертикални линии.

За да се освободи пространство е важно да опитате с цени за извозване на стари мебели с включена такса смет.