КАК ДА ИЗБЕРЕМ МАТЕРИАЛА НА ПЛОТА

КАК ДА ИЗБЕРЕМ МАТЕРИАЛА НА ПЛОТА

Красивият плот е украшение за всяка кухня. И няма значение дали е предназначен само за кухненски нужди или комбинира бар плот със себе си. Само една форма или текстура на плотовете. Добрата му визия и стилен дизайн може да създаде абсолютно уникален стил на кухнята.

Кухненските плотове могат да бъдат изработени от следните материали: ламиниран MDF, неръждаема стомана, естествен камък, закалено стъкло и пресован керамичен прах.

Напоследък Corian са минерални плоскости от високотехнологичен изкуствен материал. Те станаха особено популярни в създаването на мебели, особено за кухни. Corian е направен на базата на акрилна смола с добавка на минерален пълнител и пигмент, който придава цвят на целия продукт. Този материал е наистина издръжлив, а също така устойчив на химически влияния и е абсолютно нетоксичен.

За цени за извозване на стари мебели 0888 300 500 прозвънете директно или посетете официалната страница на сайта:

Плотовете от естествен камък, мрамор или гранит са много красиви, имат уникална текстура. При тях, обаче теглото им е много голямо и такъв „кожух“ трябва да бъде инсталиран, върху специално укрепени конструкции. В допълнение, такъв плот е лесен за разделяне.

Ъгловите плотове имат малка дизайнерска функция. За да се предпазят от деформация и да се придаде по-голяма здравина, свързващите шевове се закрепват със специални връзки.

В допълнение към горните материали, синтетични или изкуствени камъни се използват за плотове на кухненско обзавеждане, маси, бюра.

Гранитът е много издръжлив и качествен материал. Плюс това изглежда страхотно. Травертинът и мраморът са устойчиви на топлина, но поради порестата структура са склонни към петна от вино и мазнини.

Синтетични камъни (кориан, аксилан, варикор) е цялостен заместител на естествените материали. Те по никакъв начин не са по-ниски от гранит или мрамор по практичност. И благодарение на изкуствената природа, такива плотове са по-леки и здрави.

С hamalski.com може да реализирате всяка мечта, знаейки към кого да се обърнете за цялостно изнасяне и разчистване на старите неща.