Правила за почистване на къща от мързеливите

Правила за почистване на къща от мързеливите: 4 навика, които водят до ред в къщата и в живота!

Ако не харесвате дните за въдворяване на ред в къща, то не се тревожете. Съществуват някои правила за почистване на къща от мързеливите и те са изброени по-долу. Ето и 4 навика, които водят до ред в къщата и в живота.

Домакинството може да се промени, знаете ли?

Не самата поръчка, разбира се, а добрите навици, които допринасят за това. Разберете сега:

Който обича да започва седмично двучасово почистване, е киборг. Съвременният човек възприема всеки уикенд като празник. Той е свещен за него. Идеята, че ще трябва да отделите няколко часа от благословените дни, за да възстановите реда, предизвиква недоволство и в резултат се превръща в друга причина за стрес. Следователно липса на сън, побеляла коса, бръчки и други „радости“ от преждевременното стареене.

Какво да правите? Тук, всичко е много просто. За целта трябва да свикнете да правите четири прости неща всеки ден.

  1. Нощна стража

Повечето наши съвременници мразят сутрешните часове повече от зъболекарите, данъците и новинарските емисии. Будилникът ни изважда от света на абсолютния комфорт и ни хвърля в реалността на отговорността, трудните решения и хроничната умора. В този случай средата, в която срещаме новия ден, е изключително важна. И ако сутринта ни чака планина от немити съдове, дрехи, разпръснати вечер и кошче с миризма на гниене, то денят почти сигурно ще е подобен на интериора. А именно – пълен хаос!

За да не се превръща, всяка сутрин в непрекъснат поток от дразнене и самобичуване, предлагаме да си изградите полезен навик. За целта обиколете цялата къща, час преди лягане и поставете всичко, което го изисква, на мястото му. Това задание включва миене на съдове, поставяне на мръсните неща в кошницата за пране, изнасяне на боклука и проверка на съдържанието на хладилника. Повярвайте ми, щом дежурството се превърне в навик и сутрешната обстановка престане да досажда, вие самите ще се почувствате изцяло обновени.

  1. Поглед в бъдещето

Търсите резервно зарядно устройство за телефона си от дълго време и разхвърляте всичко. Когато намерите, с удоволствие го включихте в източник на електричество и тръгвате да разхождате кучето. Какво не е наред? Сигурни ли сте, че ще върнете всичко на мястото си, когато се върнете? Случвало ли ви се е да попаднете в логичната верига, която оковава живота ви? Има само един начин да се разкъсат порочните пръстени. Винаги, независимо от заетостта и нивото на вътрешния енергиен потенциал, връщайте нещата там, където сте ги взели. Не оставяйте всичко за моментите на „Нощна стража“. Освободете себе си и дома си от планините безполезни неща, които са били на грешното място в неподходящото време.

  1. Контролиран аскетизъм

Тези от нас, които са имали много нереализирани материални фантазии в детството, вероятно все още обичат да събират безсмислени колекции от боклуци по рафтовете. Красиви фигурки, пощенски картички, десетки хотелски моливи и химикалки и безброй кутии, чаши и чинии. Всичко това помага да се запази целия блясък, събиращ прах.

Разпознахте ли се? Сега приемете суровата истина – тези неща не правят живота ви по-добър. С тяхна помощ се опитвате да излекувате раните вътре и в началото успявате, но след това се изисква нова доза. В тази ситуация най-доброто лекарство ще е веднъж завинаги да приемете проста истина за себе си: От този свят, всеки от нас ще вземе със себе си само три неща: емоции, спомени и това, което сме, дали на другите. Изводът е прост и вероятно вече сте го направили.

  1. Пътят в хиляда ли

Първата стъпка винаги е най-трудната. Тя се отлага, представя се във въображението като нещо невъзможно или, обратното се обезценява. По пътя към нов, по-добър живот за вашия интериор, ще има немалко такива стъпки. Първо, трябва да се научите да не изхвърляте обувките си на вратата, да не закачате дрехи на столове, да не оставяте чашите неизмити или наполовина пълни с недоизпит чай, пръски по мивката или огледалото или трохите върху покривката. И най-важното не търсете оправдания за себе си. Миенето на чинии в състояние на изтощено, безразличие е действие, подобно на медитацията, всъщност безплатната психотерапия подрежда мислите и изобличава най-важното в безкрайния поток от ежедневието.