Ето как да обзаведете уютна тераса в селската

Именно терасата, както нищо друго, отразява френския LʼArt de Vivre – изкуството да живееш, способността да се наслаждаваш на работа и почивка, да се наслаждаваш на всяко време и ден от седмицата. Няма лоши дни, има неуспешно оборудвана тераса.

Така започваме настоящата тема, а тук е и мястото да дадем насока за сайт с услуги, в случай, че планирате – извозване на мебели.

Стъклена тераса

Такава дава чудесна възможност да се насладите на природата в най-удобните условия: стъкленото удължение е напълно защитено от атмосферните влияния и в същото време е напълно отворено за гледане.

Остъклената тераса е уникална находка за декоратор, тъй като предоставя много място за творчество. Първата мисъл, която се подсказва е дневната-трапезарията. Чудесно е, ако продължението на затворената тераса е отворена дървена палуба, където можете да организирате зона за барбекю и лятна кухня. Добавете цветя в масивни глинени саксии към декора, добавете няколко ретро фотьойла и удобен диван.

Тераса на покрива

Дизайнът й често прилича на миниатюрна градина. По покривите се засаждат тревни площи, засаждат се овощни градини и билки. При подреждането на покривна тераса е важно да се спазват три основни условия:

наклон на плосък покрив;

хидроизолационна система, дренаж на дъждовна и стопена вода;

изолация на покрива.

Подовете могат да бъдат направени от всякакъв материал – дърво, камък, плочки – и дори да са покрити с естествена морава.

Стилът на дизайна отразява еко-концепцията на сградата – естествени материали, минималистичен декор, естествени цветове. Тук, също така се издигат палатки по покривите, оборудват веранди с мобилни прибиращи се покриви.

Басейн тераса

Тя може да е напълно различна: миниатюрна, служеща като декоративна рамка, или просторна, на много нива, оборудвана с шезлонги и минибар. Традиционни материали за декориране на пода на такава тераса са декинг, плочки или камък.

Шезлонгите и фотьойлите от ратан са отличен избор за такива тераси. По красота и практичност не отстъпват на съвременните мебели от изкуствени полимери. Не забравяйте за слънцезащитата. Най-удобно е да използвате сгъваеми текстилни чадъри и сенници. Помислете за осветлението и, разбира се, красотата. Зоната на басейна трябва да е добре осветена. Вграденото осветление е идеалният избор за всеки стил на дизайн.

Тераса с лятна кухня

Мечтата на всеки летен жител. Тъй като през лятото, при хубаво време, цялото семейство неизбежно се премества на верандата, малката кухня позволява да живеете на улицата.

За да оборудвате външната кухня, достатъчно е да построите печка или да поставите барбекю с камък, да поставите вода на терасата и да организирате малък кухненски бокс с мивка и работна повърхност. Най-добре е сградата да е монолитна – от тухла или камък. Подът на верандата може да е павиран с камък или плочки.

Павилион за тераси

За подреждане можете да използвате съществуваща сграда, например лятна кухня или беседка. Основните елементи на павилиона са покривът, подовете и стените.

Интериорният дизайн на павилиона винаги е личен и отразява вкусовете на собствениците на къщата. Голяма кръгла дървена маса и виенски столове са идеални за декориране на трапезарията. Добре е, ако не са нови и имат малко по-различна форма. Ако павилионът е за уединение, добавете удобен шезлонг за четене и миниатюрна масичка за кафе. Светлите завеси от естествени нюанси перфектно ще се впишат в декора на остъкления павилион.

Тераса около къщата

Кръглата тераса е традиционен спътник на къщи в стил хижа и сгради на кокили. Той оформя къщата като палуба и придава специално настроение на архитектурата.

Наред с това допълнителното пространство винаги е практично. От една страна, може да подредите лятна кухня и да поставите барбекю, от друга, да организирате трапезария, от трета, да окачите хамак, а от четвърта, да направите детска площадка и да окачите люлка или спортен комплекс. Това разширение съчетава предимствата на традиционна външна тераса, павилион, външна кухня и покрита веранда.

Тераса-балкон

Точно като кръгла тераса, тя може да рамкира целия втори етаж на къща. И това се случва, въпреки, миниатюрите, по-скоро като традиционен балкон, или многостепенни с достъп до покрива. Задължителен елемент на терасата е ограда от метал, стъкло или дърво, в зависимост от стила, в който е направена самата къща.

Такива балкони често са украсени с цветя, а големите чадъри от плат се използват като защита от слънцето. Поставете малка кръгла маса и няколко стола, за да се насладите на сутрешното си кафе и да прекарате вечерите си в чат с чаша вино.

Източник: izvozvane.com