Ето как рисуване по номера и всяко хоби помагат за облекчаване на стреса

рисуване по номера

Може би и вие като повечето хора сте имали моменти, когато всичко ви идва в повече. Работа, семейство, безпаричие, сметки, болести, проблеми и в един момент нервната ви система сякаш ескалира. Вие сте тези, които може да вземете контрол над нещата и да промените това. Как да стане ли, започнете с рисуване по номера.

Ето как рисуване по номера и още трикове, помагат за облекчаване на стреса

  1. Екстатични танци

Това е практика на интуитивни движения към музика. Няма нужда да запомняте стъпките или да следвате определени стъпки. Танцьорите следват ритъм, настроение, преживяване.

Какво ви е необходимо, за да започнете

Ако имате умението „танцувайте така, сякаш никой не ви гледа“, всяко пространство с музика теоретично ще работи за вас. Важно е, само да се съсредоточите, върху чувствата си. Не е необходимо оборудване, различно от собственото ви тяло.

  1. SUP сърфиране

SUP е от няколко вида:

SUP турингът е спокойно движение по спокойна вода. В процеса можете да разгледате околностите и атракциите;

SUP сърфът е вид сърф, при който спортистът не гребе с ръце, а с гребло;

SUP racing – състезание за скорост;

SUP downwind – гребане в открити води по посока на вятъра;

Whitewater rivers SUP – рафтинг по бели води;

SUP фитнес – упражнения, върху дъска, легнала върху водата.

Какво ви е необходимо, за да започнете

Ще ви трябва падълборд – дъска, която да бъде надуваема или твърда, както и гребло. В идеалния случай начинаещият трябва да вземе един или повече класове с инструктор. Специалистът ще обясни какво и как да прави, коригира техниката.

  1. Рисуване по номера

Какво ви е необходимо, за да започнете

Ще ви трябва набора четки, бои и платно, които по право се продават в комплекта, заедно с макета, който сте си избрали. Всичко това, заедно с избраните картини по номера може да поръчате накуп от адрес: https://www.estela.bg.

  1. Интуитивно творчество

Друг добър начин да се разведрите е с необичайните видове дейности на десния мозък, например, интуитивно плетене.

Това е плетене без точни изчисления, с подбор на цветови комбинации по прищявка, въз основа на лично възприятие за цвят и с проява на въображение директно в процеса на създаване на продукт.

В заключение:

Всяко едно хоби е антистрес. Това може да е две неща едновременно, например релакс и красота. Подходящо е за всеки, който има душа за премерено сядане под звука на телевизора, за хора с въображение, за любителите на ръчни изработени подаръци.

Какво ви е необходимо, за да започнете

Ако говорим за рисуване, ще ви трябва хартия и инструменти, които харесвате: молив, бои, флумастери. Тъй като урокът е интуитивен, доверете се на това чувство и изберете нещо по ваш вкус. Но уроци какво и как се прави не са нужни. Просто напишете каквото ви хрумне на хартия.

Ако решите да опитате интуитивно плетене, ще ви трябват конци, както и игли за плетене или кука. Тук, обаче основните цикли ще трябва да се научат.

Овладейте изкуството, което и хоби да изберете. Всяка стъпка си заслужава. Повярвайте в това!