5 съвета да си улесните живота – започнете с почистване на тавани

Лесно ли се справяте с почистване на тавани, а с домакинските задължения във вашето семейство? Може би, ако сте домакиня. Но за жена, която работи усилено по цял ден е много трудно да се прибере уморена, да готви, да чисти, да пере и да отглежда деца. С нашите съвети ще се опитаме малко да опростим живота и да направим домакинската работа не толкова болезнена. Ето как:

  1. Планирайте от по-рано

Подгответе се психически предварително за факта, че трябва да чистите, през уикенда. Предупредете и семейството си, така че фактът, че Армагедон е влязъл в къщата и те ще трябва да се присъединят към него, няма да изненада никого. Не забравяйте да вършите цялата работа заедно, за да стане всичко по-бързо и да не превърнете почивния ден в санитарен ден. Целта е да накарате членовете на вашето семейство да ви помогнат. Започнете с малко и постепенно увеличавайте натоварването и силите. В случай, че всички са ангажирани с допълнителни и лични неща и няма кой да ви помага, може да наемете фирма smetishte.com.

  • Занимателни игри

Най-добрият начин да почистите, да пазарувате хранителни стоки, да изхвърлите боклука и да свършите дузина други домакински задължения ефективно и безболезнено е да направите процеса забавен. Организирайте мисия с препятствия или състезание с награди. Такива трябва да бъдат дадени на тези, които са се справили най-добре със задачите. Например, скрийте желаната награда, така, че да бъде намерена, след като изпълните определени задачи. Или може да обещаете да изпълните желанието на този, който ще извърши най-ефективното почистване. Помнете, едно от най-трудните неща е Почистване на тавани. Това е така, защото този тип помещения почти винаги са най-занемарени и най-много задръствани, при това с години.

  • Общо почистване

От време на време трябва да се разделите с ненужни неща и предмети от бита. Например, кутиите за кафе все още трябва да се изхвърлят и да не се съхраняват за всеки случай – изсипете зърнени храни от тях или изсипете сладкото на баба. Стария чорапогащник с бримки в различни части няма нужда да се съхранява, тесните вече дънки за през есента, създават повече неудобство на рафта, отколкото полза.

Всичко е просто – апартаментът ще бъде по-малко разхвърлян, което означава, че ще трябва да се почиства по-рядко.

  • Почиствайте по-малко, но редовно

В съответствие с този принцип ви съветваме да вършите домакинската работа. Всеки ден правете няколко неща, които не ви харесват.

Например, можете да оставите пералнята, дори в понеделник, а във вторник да отделите час за гладене. Така в сряда за половин час можете да направите общо почистване в една от стаите. В четвъртък да измиете прозорците. И така за петък вечер и събота няма да са толкова натоварени, защото половината от нещата ще сте свършили в рамките на една седмица.

  • Организирайте всичко, за да ви е по-леко след това

Ако всички във вашето семейство са много заети с работа и няма достатъчно време за домакинска работа, тогава трябва да помислите за такава опция като екипи на фирма. Тях спокойно може да наемете от следния адрес: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte. Това е най-добрият вариант. Запишете онези задачи, които бихте могли да поверите на непознати, докато останалите задължения все пак ще трябва да изпълнявате самостоятелно, въпреки че ще станат много по-малко. Обикновено общото почистване се извършва веднъж седмично и така, да изпълнявате други малки задължения всеки ден, за да поддържате постоянно усещане за подреденост и комфорт.

Най-важното правило, което не сме включили в списъка е да се опитате да не изхвърляте отпадъци и да правите всичко навреме. Ако сутринта нямате време да скриете куп неизползвани неща обратно в гардероба, направете го, след като се върнете у дома. В крайна сметка, след няколко дни домът ви може да се превърне в бунище.

Вярваме, че ако спазите тези съвети ще улесните значително почистването на дома и ще облекчите себе си!

Scroll to Top