5 места в къщата, които пренебрегваме – почистване на апартамент с мебели

За почистване на апартамент с мебели не ви е нужно много. Достатъчно е да отделите малко време и да знаете за тези 5 места в къщата, които пренебрегваме. Вижте ги:

Знаете ли, че банята не е най-мръсната зона в дома ви. Съществуват няколко други места в къщата, които са по-мръсни, отколкото смятате за възможно. Матракът например.

Когато почиствате, трябва да обърнете внимание и на тези зони, които често се пренебрегват, защото са трудно достъпни или, защото не смятаме, че там може да се събере толкова много мръсотия.

Нашите домове могат да станат домакини на няколко вида буболечки, бактерии и гъбички, ако не сме достатъчно педантични при почистването им. Сега ще ви запознаем с някои трикове по почистване на апартамент с мебели, както и списък с 5 области, които повечето хора пропускат да почистват. Ето и топ съвети, как да го направите.

Матрак

Изпрахте чаршафите и изтупахте възглавниците, но сте забравили да почистите едно от най-важните неща в спалнята: матрака. Открийте напълно леглото и почистете матрака с прахосмукачка, за да премахнете всички прахови частици. Не забравяйте да почистите добре и в областта на шевовете по ръба, защото там мръсотията и прахът са фиксирани най-силно. Възползвайте се от възможността да обърнете матрака. Трябва да правите от време на време.

Цокъл

Всичко е в детайлите и почистването на перваза ще има значение. За да направите перваза да изглежда като в деня, когато сте се преместили в апартамента, вдигнете щорите и/или включете светлината, за да видите всяка следа от мръсотия. Първо избършете мястото с микрофибърна кърпа. След това добавете няколко капки препарат за съдове към топла вода за по-добро почистване. Ако не сте бърсали цокъла дълго време и има упорити петна, може да използвате по-стара четка за зъби.

Над и под хладилника

Хладилникът винаги може да изглежда като чудовище, с което трябва да се справим. Винаги има лепкава, трудна за отстраняване субстанция с неизвестен произход, когато избършете вътрешността. Но какво да кажем за това, което е над и под хладилника? Тези често пренебрегвани места могат да натрупат шокиращо количество прах и котлен камък. Ако не искате да си създавате проблеми с изключването на уреда и преместването му, за да избършете под него, може да използвате моп, който достига по-дълбоко от прахосмукачка или метла.

Панти и дръжки за врати

Както при цоклите, тези места често се пренебрегват и обикновено остават извън плановете за почистване. Намалете количеството мръсотия, върху рамките на вратите и дръжките на вратите с влажна кърпа. След това добавете малко обезмаслител с обикновена смес от топла вода и няколко капки препарат за съдове.

Таваните

Погледнете нагоре! Обзалагаме се, че не сте разбрали, че таваните са толкова мръсни. Почистването на тавана не само ще намали броя на праховите частици, носещи се из дома, но също така ще удължи живота на варосването във всяка стая. Вместо да се катерите по стълба, използвайте моп с дълга опашка, който да накиснете в смес от топла вода: 4-5 капки препарат за съдове и две супени лъжици бял оцет за перфектно почистване.

Източник: HAMALSKI.COM

Scroll to Top