Какво трябва да направите за почистване на мазе сезонно

Не забравяйте, че за едното пролетно почистване на мазе са необходими повече от няколко дни или уикенд и ще имате нужда и от помощта на членове на семейството. Има различни неща за вършене в този процес, като измиване с шампоан на килимите или организиране на дрешниците.

Идеално е да използвате услуги от depo.bg за този вид дейности, тъй като професионалните чистачи имат комбинация от опит, експертиза и необходимите инструменти и продукти, за да извършат добре задачата.

Тази статия ще представлява контролен списък, който може да персонализирате, според вашата ситуация и предпочитания. Тук ще намерите и полезни връзки за това как да наемете екипи за почистване на мазе.

1- Не забравяйте пространството под мебелите и уредите

Премахнете дивана, столовете и различните уреди от зоната, преди да почистите пода с прахосмукачка. Помолете приятел или член на семейството да ви помогне и навийте килимите, за да получите най-добри резултати от почистването. Преместете кухненските уреди, колкото е възможно повече, за да изтъркате всички зони. Така може да почистите добре пространствата под уредите и да получите по-здравословна среда без риск от болестотворни микроорганизми.

2- Почистете завесите и щори

Пердетата и завесите обикновено не трябва да се перат, защото в повечето случаи не са много мръсни. Може да ги почистите с вашата прахосмукачка, но ако използвате приставка за тапицерия на прахосмукачката, това ще е от голяма полза. Ако имате прозрачна завеса и тя е прашна, използвайте сушилня на ниска степен с нещо като лист с омекотител, за да премахнете праха.

3- Почистете до осветителни тела и крушки

Ако осветителните тела и крушките са лесни за достигане, използвайте подходяща кърпа, като микрофибърна, за да избършете. Ако не са лесни за достигане, използвайте разтегателна кърпа за прах, а не стълба. Ако крушките са покрити с упорита мръсотия, намокрете кърпа с оцет и избършете внимателно. Бъдете внимателни, когато докосвате крушките и се уверете, че са студени и ръцете ви не са мокри. Почистването на осветителните тела трябва да се извърши преди почистване на стаята, тъй като може да падне малко прах и да попречи на почистването на повърхностите.

4- Освободете се и се организирайте

Трябва да разчистите и организирате всички стаи преди почистване. Ако сте затрупани от безпорядък, използвайте някои инструменти за организиране, за да улесните процеса. Нуждаете се от различни кутии, докато разтоварвате; например може да имате нужда от кутия за артикули за разпродажба и друга за неща, които искате да хвърлите. Върнете необходимите елементи, които трябва да съхранявате, на съответните им места.

5- Опростете гардероба си

Ако не използвате някои дрехи, по-добре е да ги съхранявате или да ги държите прибрани, за да рационализирате гардероба си. Основните сезонни неща трябва да са на разположение и да са на преден план. Етикетирането и категоризирането на кутиите и местата, където държите дрехите си, винаги са полезни, защото лесно можете да намерите необходимата екипировка през всеки сезон.

Услуги за пролетно почистване може да наемете и от тази връзка: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia.

Scroll to Top