Професионално почистване след пожар

За това как се планира извозване на отпадъци след пожар ще поговорим в настоящата статия:

Като всяко непреодолима сила, пожарът е огромен стрес и нанася редица щети. След него обаче трябва да се живее някак и е необходимо да се възстанови първоначалното състояние на засегнатата от пожара стая или цялостно жилище.

Ако не всичко е изгоряло до основи и съвременните методи за гасене на пожари дават надежда да се спаси поне част от имуществото, то първо трябва да се почисти, след пожара. И тук проблемът нараства в пълна сила. Дали да направете сами извозване на отпадъци след пожар или да поканете експерти по почистване?

Щети от пожар

Веднага трябва да се отбележи, че не всяка фирма, предлагаща услуги за почистване, ще поеме терен, засегнат от пожари. Проблемът е в спецификата на щетите. Много материали в процеса на горене се стопяват, заваряват се плътно един към друг и към повърхности, съвременните синтетични материали дават незаличимо миризливи сажди.

В резултат на това почистването след пожар може да се превърне в безкрайно търсене. В този случай, след всяко тичане с кофа и парцал ще трябва да се търси, а това невинаги може да помогне. Дори и да измиете саждите, миризмата остава за дълго време.

Фирма за почистване, която разполага с подходяща технология и специални химикали, както и обучен персонал, ще се справи много по-бързо. Професионалното почистване на последствията от пожар се извършва в определено време и не е необходимо да се повтарят помещенията.

Поетапно почистване след пожар

Преди да обяви окончателната цена на услугите по почистване след пожар, специалист от фирмата трябва да отиде на място и да прецени сферата на дейност. В повечето фирми се определят такси за всеки вид дейност по почистване на силно повредени помещения, като в ценовата листа. Това може да е включено и цената на квадратен метър от третираната площ. Повече за цените предлагани от фирма, както и услугите следете тук: https://www.tovarniprevozi.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80.

След установяване на стойността на щетите започва разчистване, след пожар. Всички непоправимо повредени вещи се демонтират и извозват. Изрезките също се събират внимателно. Ако е възможно да се премахнат оцелелите мебели и вещи, те се изнасят за обработка и се заемат със самата стая.

Почистване и ремонт на пожари

Всички повърхности се почистват старателно от сажди и овъгляване. Прави се почистване на тапицерия и текстилни предмети, обработка на дървени предмети, книги и други предмети, в които са били консумирани сажди. След приключване на работата стаята се озонира и изсушава – това позволява най-накрая да премахнете дори най-малкия намек за миризмата на изгоряло.

Източник: Tovarniprevozi.bg

Scroll to Top