Как да създадете градина, за която НЕ трябва да се грижите

Днес, на вашето внимание Фирма за почистване на дворове представя няколко лесни техники Как да създадете градина, за която НЕ трябва да се грижите…

Градината изисква постоянна поддръжка, но е възможно и да подредите градина, за която не е нужно да се грижите. Вече се питате, как да стане това ли, веднага ви казваме.

От Фирма за почистване на дворове, ни посочиха някои триковете, растенията и условията, необходими, за да имате дворове ни изискващи много грижи.

Градина, за която не трябва да се грижиш

Градинският стил, без поддръжка е дива градина и този вид представлява спокойна, цветна, игрива и забавна. Градината, без поддръжка е практична особена за дворовете на ваканционни къщи, но е добре дошла и в двора на постоянно жилище, тъй като се поддържа лесно.

Първата стъпка към градината, която не изисква поддръжка е да почистите добре почвата и да премахнете, колкото е възможно повече корените на вредните растения и плевелите.

Инвестирайте в качеството на почвата

Богатата, органична почва подпомага развитието на равнините, без необходимост от многократно поливане, торене и допълнителни грижи. Основна стъпка към създаването на градина, за която не е нужно да се грижите е почвен тест. Той ще ви покаже, точно какъв тип почва ви е нужна. Така ще имате в градината, за да изберете растения, които са идеално адаптирани към този тип почва.

Дори и да е градина, за която не е нужно да се грижите, трябва да извършвате периодична поддръжка. Първият момент е ежегодното наторяване на почвата, през пролетта или есента, което става задължително с органични материали.

Избор на засаждания

За да имате градина, за която не е нужно да се грижите, но която е пълна с цветя, трябва да изберете многогодишни растения. Заложете на тези, които цъфтят по различно време на годината. За всеки от тях трябва да изберете правилното място в зависимост от почвата и светлината.

Растенията са здрави и растат прекрасно, без да се нуждаят от помощта на градинаря. Това ще е така, ако са избрани според почвата и засадени на правилното място, според нуждите им.

Изберете многогодишните цветя на мястото и тези, които са много добре адаптирани към условията на околната среда. Най-добрите и най-силни растения за дворове и градини, с минимална нужда от грижи и поддръжка са:

Ехинацея, астра, кресон, петунии, карамфили, божури, дракони, кралицата на нощта и ароматни растения, които растат добре, ако бъдат оставени сами: мента, лавандула, мащерка.

Избягвайте присадени рози

На тяхно място може да засадите диви рози или градински рози, които растат добре, дори и невинаги имат опитен градинар до себе си.

Изберете растения с различна височина. Засейте семената в добре дефинирани парцели, като оставите буферна зона, за да позволите на цветята да се разпространят сами.

Използва техниката на мулчиране на почвата, която предотвратява появата на плевели. Използвайте органичен мулч, направен от дървесна кора, компост или листа, който бавно се разлага и наторява почвата. Освен това ще имате подредена градина с по-унифициран външен вид.

Източник на информация: Извозва.сом

Scroll to Top